ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ: Ειδικά σχολεία σε απαξίωση -150 αιτήματα παράλληλης στήριξης σε εκκρεμότητα- προσλήψεις ΖΕΠ σε αναμονή-πολλαπλάσιες προσλήψεις (ΑΜΩ ) μειωμένου ωραρίου και «μειωμένων δικαιωμάτων» -11 συνάδελφοι ειδικοτήτων δεν ανέλαβαν υπηρεσία!

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 14

 

Για τις πράξεις ( 35) ΠΥΣΠΕ 20/10

(βελτιώσεις στην ειδική και τοποθετήσεις της Β΄φάσης)

Ενάμιση μήνα μετά  από την έναρξη των σχολείων ξεκινούν επιτέλους τη λειτουργία τους  22 τμήματα ένταξης που καλύφθηκαν με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική.

Με την πρόσληψη  Β΄ Φάσης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής έγιναν δεκτές 12 αιτήσεις βελτίωσης των συναδέλφων από την Α΄ φάση όπως είχαμε από την αρχή επιμείνει και  είχε δεσμευτεί η Δ/ντρια στις 9/11 καθώς  δεν είχαν καλυφθεί όλα τα κενά αφού το Υπουργείο δεν προσέλαβε όλους όσους εκπαιδευτικούς ειδικής είχε ζητήσει η Δ/νση ώστε να καλύψει από την αρχή όλα τα κενά.  http://dipe-anatol.att.sch.gr/017/anakoinopoisi_praxi35_20-10-2017.pdf

Η καθυστέρηση αυτή του Υπ. Παιδείας οδήγησε στις μετακινήσεις των συναδέλφων από τα εδικά σχολεία σε Τ.Ε. δημιουργώντας νέα προβλήματα στη λειτουργία των ειδικών σχολείων- για τα οποία φυσικά δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές και οι  βελτιώσεις.

Είχαμε επιμείνει στη Δ/ντρια με τη νέα πρόσληψη να κάνουμε δεκτές τις όποιες αιτήσεις βελτίωσης  και κατόπιν αυτού να δημοσιοποιηθούν τα κενά για την επόμενη φάση ώστε οι συνάδελφοι αναπληρωτές της Β΄ φάσης να γνωρίζουν τα πραγματικά τελικά κενά. Με ευθύνη της δ/νσης,  βελτιώσεις και τοποθετήσεις έγιναν την ίδια μέρα. Τα κενά που είχαν αναρτηθεί αφορούσαν αμιγώς τμήματα ένταξης χωρίς να υπάρχει έστω μια  διευκρίνιση –υποσημείωση ότι θα προηγηθούν οι βελτιώσεις της Α΄ φάσης. Οι αναπληρωτές της Β΄ φάσης  δικαιολογημένα  αιτούνται βελτίωσης πριν από την επόμενη φάση αναπληρωτών ειδικής αν υπάρξει.

Βέβαια όλα τα παραπάνω προβλήματα  αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η λειτουργία των ειδικών  σχολείων με αναπληρωτές και διαρκή κινητικότητα των εκπαιδευτικών χωρίς ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Εδώ και χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μας εμπαίζουν διακηρύττοντας προσλήψεις στην ειδική αγωγή!  Ενώ οι συνάδελφοι αναπληρωτές συνεχίζουν το εκπαιδευτικό τους έργο στην επισφάλεια και την ομηρία και τα σχολεία σε αδυναμία να λειτουργήσουν κανονικά.

Για άδειες άσκησης έργου , χρήση μειωμένου ωραρίου

http://dipe-anatol.att.sch.gr/017/anakoinopoisi_praxi35_20-10-2017.pdf

 

 

Πράξη (36) ΠΥΣΠΕ 24-10-17 (συμπληρώσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και τοποθετήσεις αναπληρωτών ειδικοτήτων)

 

Οι  πιστώσεις ΕΣΠΑ για τον Ενιαίο  τύπο ολοήμερου σχολείου  ελαχιστοποιούνται  και αυτός  είναι ο κύριος λόγος που ΟΛΕΣ οι προσλήψεις καθυστερούν ΚΑΙ Θ’ ΑΡΓΗΣΟΥΝ χρονικά καθώς  μέσω αυτής της συνειδητής χρονοκαθυστέρησης κερδίζονται ανθρωπομήνες.

 

Α΄ Ανατολικής Β΄ Ανατολικής
ΠΕ 06 Πλήρους 1

ΑΜΩ 1

ΠΛΗΡΟΥΣ 2

ΑΜΩ  3

ΠΕ 07 ΠΛΗΡΟΥΣ 0

ΑΜΩ 0

ΠΛΗΡΟΥΣ 0

ΑΜΩ 1

ΠΕ 08 ΠΛΗΡΟΥΣ 4

ΑΜΩ  12

ΠΛΗΡΟΥΣ  8

ΑΜΩ 4

ΠΕ 11 ΠΛΗΡΟΥΣ 8

ΑΜΩ  3

ΠΛΗΡΟΥΣ 10

ΑΜΩ  6

ΠΕ 16 ΠΛΗΡΟΥΣ   2

ΑΜΩ   5

ΠΛΗΡΟΥΣ 0

ΑΜΩ   6

ΠΕ 19-20 ΠΛΗΡΟΥΣ 0

ΑΜΩ  0

ΠΛΗΡΟΥΣ 13

ΑΜΩ  0

 ΠΕ 32 ΠΛΗΡΟΥΣ  0

ΑΜΩ  1

ΠΛΗΡΟΥΣ 0

ΑΜΩ  5

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα ότι με τις τελευταίες προσλήψεις ειδικοτήτων μεγιστοποιήθηκαν οι προσλήψεις ΑΜΩ αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (προσλήφθηκαν μόνο στην Αν. Αττική συνολικά  9 στην Α΄ φάση και 47 στη Β΄ φάση). Αντί για σταθεροποίηση και πληρότητα στην εργασία αυξάνεται η μερική απασχόληση και στην εκπαίδευση και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Η δ/νση προσδιορίζει τα κενά αυστηρά σε διδακτικές ώρες χωρίς να δίνει ούτε μια ώρα ειδικότητας παραπάνω στα σχολεία για συμπληρωματικό εκπαιδευτικό έργο (γιορτές, πολιτιστικές αθλητικές ομάδες, χορωδίες κλπ) με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα προβλήματα στη διαμόρφωση των προγραμμάτων που δυσκολεύονται  «να βγουν» ακόμα και λογιστικά ενώ εκπαιδευτικά η διαμόρφωση τους είναι αντιπαιδαγωγική και απαράδεκτη. Από την άλλη χειροτερεύουν οι όροι εργασίας για τους συναδέλφους αναπληρωτές που λόγω ΑΜΩ στερούνται αυθαίρετα μια σειρά δικαιωμάτων σε εκπαιδευτικό έργο (ενισχυτική, σίτιση, ολοήμερο)

Μετά από την επιμονή μας από την αρχή της χρονιάς και την ανάδειξη όλων των κενών των ειδικοτήτων καθώς και τις παρεμβάσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας των συλλόγων  και την απαίτηση να καλυφθούν όλα τα κενά των ειδικοτήτων με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς στην ανατολική Αττική (μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, γυμναστικής) προσλήφθηκαν τελικά  οι ειδικότητες που έλειπαν  (βλ. πίνακα) πάντα βέβαια με τον  οριακό υπολογισμό των αναγκών των σχολείων που κάνει η Δ/νση.

 

Ωστόσο τόσο οι προσωπικές δυσκολίες όσο  και η πρόσληψη καθεαυτή μειωμένου ωραρίου που τείνει να γίνει «πληγή»  σε όλες τις ειδικότητες   δεδομένων  των χαμηλών αμοιβών και των δύσκολων  αποστάσεων της Αν. Αττικής οδήγησαν 11 από τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους να μην αναλάβουν υπηρεσία!!!

Κατά συνέπεια, λόγω των οριακών υπολογισμών της Δ/νσης, της μη ανάληψης υπηρεσίας τα κενά δεν καλύφθηκαν για αρκετά σχολεία ενώ αντίστοιχα  δέσμιοι βρίσκονται 2  αποσπασμένοι συνάδελφοι Αγγλικών που δεν απελευθερώθηκαν μέχρι αντικαταστάσεώς τους.!!

Σε 4 σχολεία της Β΄ Ανατολικής Αττικής δεν μπορούν να αναπτυχθούν ούτε τα πρωινά προγράμματα ενώ 10 σχολεία σε Α΄ και Β΄ Ανατολική εκκρεμεί μέρος  λειτουργίας ολοημέρων.

 

Ταυτόχρονα τα κενά πολλαπλασιάζονται καθημερινά λόγω αδειών ασθενείας, άνευ αποδοχών και παραιτήσεων. Ήδη 7 κενά δασκάλων  τάξης στην Α΄ Ανατολικής μεγιστοποιούν το πρόβλημα καθώς  δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμος ΠΕ 70 και  δεν θα καλυφθούν  οι ανάγκες μέχρι την πρόσληψη επόμενης φάσης.

 

Επανατοποθετήσεις-Αιτήματα βελτίωσης θέσης  μονίμων και αναπληρωτών έγιναν δεκτά.

Στην περίπτωση των ειδικοτήτων όσον αφορά την ανάρτηση των κενών  (μετά από επιμονή μας) υπήρχε υποσημείωση για τροποποιήσεις- διαφοροποιήσεις από τα ανακοινωθέντα κενά – ομάδες σχολείων και δινόταν η δυνατότητα επιλογής και δημοτικών ενοτήτων με στόχο την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των προτιμήσεων των συναδέλφων.

 

Παράλληλη στήριξη

150 + αιτήματα παράλληλης στήριξης δεν έχουν ικανοποιηθεί και τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Οι σύλλογοι διδασκόντων  δεν πρέπει να διαθέσουν περισσευούμενες ώρες  σε παιδί που χρήζει αποκλειστικής παράλληλης στήριξης καθώς η παράλληλης στήριξη αφορά δομή και όχι μάθημα το οποίο μπορεί να ανατεθεί. Κανένας παιδαγωγικός λόγος δεν μας νομιμοποιεί τη λογιστική διαχείριση ωρών εις βάρος των μαθητών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμφανίζουν σποραδικές ώρες κάποιων εκπαιδευτικών ως «κάλυψη» των μαθητών που χρήζουν εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης συναινώντας στη μη πρόσληψη συναδέλφων γι΄  αυτό. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραιτηθούμε από το να ορίζει ο σύλλογος διδασκόντων τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου του και να μην επιτρέπουν την κάλυψη όλων των παιδιών με ή χωρίς διάγνωση που χρήζουν ενισχυτικής.

 

Τάξεις υποδοχής-ΖΕΠ

Με περικεκομμένες θέσεις έγινε η Α ΄ Φάση προσλήψεων ΖΕΠ καθώς σχολεία στα οποία είχαν εγκριθεί τμήματα δεν στελεχώθηκαν. Τα εκ νέου αιτήματα σχολείων λόγω προσφυγικών ροών ανεβάζουν κατά 10 την ανάγκη  τάξεων υποδοχής. Οι προσλήψεις καθυστερούν  και είναι παράλογο πρόσφυγες και ρομά να βρίσκονται στα σχολεία απ΄ τον Σεπτέμβρη κι οι προσλήψεις στις ΤΥ να μετατίθενται για το Νοέμβρη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail