Ενημέρωση αιρετού: Απορρίψεις βελτιώσεων αναπληρωτών – Κενά ειδικοτήτων / Προσλήψεις ειδικής -150 κενά παράλληλης στήριξης / Καταβολή Υπερωριών

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 13

Ενώ ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων  το υπουργείο δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις μετατάξεις – αποσπάσεις,  η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής επικαλείται τη διατάραξη των σχολείων και την πιθανή υποβολή νέων  αιτημάτων για να απορρίψει τις αιτήσεις βελτίωσης των αναπληρωτών!

Κενά ειδικοτήτων / Προσλήψεις ειδικής -150 κενά παράλληλης στήριξης  / Καταβολή Υπερωριών 

 

H   δ/ντρια   και τα δύο διορισμένα μέλη αρνήθηκαν για άλλη μια φορά τις βελτιώσεις των αναπληρωτών πριν την τοποθέτηση της Γ΄ φάσης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  Πέμπτη 12/10  η Δ/ντρια εκπαίδευσης εκτός από τη δέσμευση για εξέταση των αιτημάτων βελτίωσης έδειξε δεκτική στάση απέναντι στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα που ένα μήνα περίπου ταλαιπωρεί τους συναδέλφους αναπληρωτές Α΄ φάσης. Τελικά η υποτιθέμενη εξέταση των αιτήσεων κατέληξε σε συνολική απορριπτική αντιμετώπιση  τους. Η  Δ/ντρια και τα των διορισμένα μέλη  του ΠΥΣΠΕ επικαλούμενοι την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις βελτιώσεις απέρριψαν 16,  όλες  δηλαδή τις αιτήσεις βελτίωσης των ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Ενέκριναν μια λόγω σοβαρών ειδικών λόγων ύστερα από πολύ μεγάλη επιμονή  μας για την αναγκαιότητα της. Τα διορισμένα μέλη κατέθεσαν εγγράφως ακόμη και γι΄ αυτή την αρνητική τους εισήγηση.  Μετά από δύο ώρες αντιπαράθεσης  δε δέχτηκαν ούτε τη λογική που θέσαμε ότι αυτοί οι συνάδελφοι που επέμειναν με 2η αίτηση σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα και πρέπει να δικαιωθούν.  Την επίκληση περί νομιμότητας  ακολούθησε αυτή της παιδαγωγικής ομαλότητας  και διατάραξης των σχολείων σε περίπτωση έγκρισης των βελτιώσεων καθώς υπάρχει περίπτωση να εγείρει και νέα αιτήματα συναδέλφων. Υπενθυμίσαμε ότι ειδικότερα για τους αναπληρωτές, που καλύπτουν επί σειρά ετών, κενά σε όλη την Ελλάδα με επισφαλείς σχέσεις εργασίας, και μειωμένα εργασιακά  δικαιώματα είναι εκτός των άλλων και ζήτημα ηθικής, η προοπτική έστω της βελτίωσης θέσης. Είναι το ΠΥΣΠΕ αυτό που με απόφασή του θα έπρεπε να δικαιώνει και να καλύπτει το όποιο νομοθετικό κενό ή αδικία.

Ακολούθησε η τοποθέτηση αναπληρωτών Γ΄ φάσης στα κενά που είχαν προκύψει μέχρι και την ώρα τοποθέτησης με βάσει τα κοινωνικά κριτήρια και τα μόρια , σύμφωνα πάντα  με τις προτιμήσεις των συναδέλφων.

Για τις προσλήψεις ειδικής αγωγής

Οι προσλήψεις για ΤΕ, ΣΜΕΑΕ είχαν τοποθετηθεί απ’ το Υπουργείο για την 1η Νοέμβρη, σε μια μεγάλη φάση Ειδικής μαζί με παράλληλη.  Τελικά  17/10 ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών ΣΜΕΑΕ (συνολικά 22 – 14 στην Α΄ Αν.  Αττικής και 8 στη Β΄) όσες δηλαδή ζητούσε η Δ/νση.  Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ μαζί και προσλήψεις για τις παράλληλη στήριξη καθώς  μέχρι τώρα καλύπτονται  μόλις το 1/4 των εγκεκριμένων διαγνώσεων στην Αν. Αττική.

Κενά από Αποσπάσεις

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποσπάσεων στα ΑΕΙ φεύγουν ακόμα 6 συνάδελφοι ειδικοτήτων ( 3 Φυσικής Αγωγής , 1εικαστικών, 1 εκπαιδευτικός  ΠΕ 06  ) και 1 δασκάλα ΠΕ 70  από την Αν. Αττική  και πολλαπλασιάζονται τα μεγάλα κενά ειδικοτήτων.

Tα κενά όπως τα προσδιορίζει η δ/νση και τα ζήτησε από το υπουργείο είναι τα εξής:

 

Α΄ Ανατολικής Β΄ Ανατολικής
Εικαστικών 12 8
Φυσικής αγωγής 6 14
Μουσικοί 4 3
Θεατρολόγοι 1 2
Γερμανικών ΑΜΩ 1
Γαλλικών ΑΜΩ 2
Αγγλικών ΑΜΩ 3

 

Και μόνο από τα κενά που ζητούνται προς κάλυψη για τη Β΄ Ανατολικής Αττικής επιβεβαιώνεται  η κατάσταση που ήδη γνωρίζουμε για σχολεία που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και το πρωινό τους ωράριο!

 

Να γίνουν επιτέλους τώρα όλες οι  αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών για την πλήρη κάλυψη των ειδικοτήτων! Φαινόμενα κάλυψης με περισσεύματα των ωρών, αναθέσεις μαθημάτων εικαστικών, θεατρικής , μουσικής επεκτείνονται επικίνδυνα  και για τη  Φυσική αγωγή όπου ήδη τα κενά πολλαπλασιάζονται με τις αποσπάσεις και τις αναθέσεις καθηκόντων Ομοσπονδιακών προπονητών.

Άμεση κάλυψη όλων των ολοήμερων που δε λειτουργούν ή υπολειτουργούν.

 

Για την καταβολή δεδουλευμένων σε ολιγοθέσια

Καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει απαντήσει στο αν το ΕΣΠΑ μπορεί να πληρώσει υπερωρίες Απαιτούμε  να καταβληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ένα μήνα τώρα   έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν  5 ώρες επιπλέον  εβδομαδιαία  στα ολιγοθέσια  σχολεία της Αν. Αττικής.

 

Χορηγήθηκαν τα προσωρινά Μ.Κ  14 αναπληρωτών .  

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail