ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Print Friendly, PDF & Email

                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο σεμινάριο ξεκινάει  στη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» το οποίο έχει αντικείμενο το θέατρο, την θεατρική παιδεία και το πολιτισμό. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής Κώστας Καστανάς. Το σεμινάριο ξεκινάει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 11:00-13:30 στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ», Λ. Αθηνών-Σουνίου  55, Κεντρική πλατεία Κερατέας και θα διαρκέσει 10 ώρες που θα υλοποιηθούν σε 4 διαδοχικές Κυριακές. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές, ερασιτέχνες ηθοποιούς κ.α.

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν, εκφορά του λόγου και ομιλία, ορθή εκφορά των λέξεων, ρυθμός και νοηματική κατανόηση του κειμένου καθώς και η χρήση της φωνής ως  βασικό συστατικό της αφήγησης, το θέατρο σαν τρόπος έκφρασης και πολιτισμού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη & Παρασκευή 19:00-21:00 στα γραφεία του συλλόγου Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, τηλ.: 2299069850 και στo τηλ.: 6971652187

Ο Κώστας Καστανάς σπούδασε θέατρο στην δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου της Ελλάδος, στην ίδια σχολή που μετέπειτα δίδαξε επί δώδεκα έτη. Ως ηθοποιός είχε την τιμή να πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις θεατρικών συγγραφέων όπως οι: Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Ίψεν, Στρίντμπεργκ, Μολιέρος, Καμύ, Καζαντζάκης κ.α. στην πολυετή συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος, τον θίασο Μινωτή-Παξινού, και σε πολλούς άλλους θιάσους, μερικές φορές προσωπικούς.

Σημαντική η συνεισφορά του στην αναβίωση του Αρχαίου Ελληνικού δράματος  μέσα από την ερμηνεία ρόλων σε  έργα των αρχαίων τραγικών, στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στη Δωδώνη και σε άλλα θέατρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Σταθμός στην πορεία του η συνύπαρξή του στην σκηνή με Μορφές του θεάτρου όπως οι: Αλέξης Μινωτής, Κατίνα Παξινού, Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, κ.α. που είτε με την θεατρική τους παρουσία, είτε μέσω προσωπικής φιλίας, θεωρεί ότι τον επηρέασαν θετικά και σημαντικά. Επιλεκτικές εμφανίσεις σε ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγές, η ιδιαίτερη σχέση του με την ανάγνωση ελληνικών κειμένων καλλιτεχνικού ή ευρύτερα φιλολογικού περιεχομένου, η συμμετοχή του σε πειραματικές σκηνές, οι σκηνοθετικές του προτάσεις, οι εμφανίσεις του είτε ως ηθοποιός είτε ως καθηγητής της δραματικής τέχνης σε παραστάσεις και εκδηλώσεις εντός ή εκτός των Ελληνικών συνόρων, έρχονται να συμπληρώσουν μια διαδρομή αρκετών δεκαετιών……που την νοιώθει σαν μόλις να αρχίζει!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail