Εκλογές αιρετών 2 Νοεμβρίου- Ενωτικά προχωράμε Μαζί -Οι θέσεις και οι υποψήφιοί μας

AEEKE

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Εκλογές αιρετών 2 Νοεμβρίου- Ενωτικά προχωράμε Μαζί

Οι θέσεις και οι υποψήφιοί μας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο χώρος της εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους τομείς στη χώρα μας, βιώνει οριακές καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα. Η εφαρμογή των μνημονίων και των ακραίων περιοριστικών μέτρων ήρθαν να ολοκληρώσουν  λανθασμένες πολιτικές και πρακτικές ετών,  που οδήγησαν την κατάσταση στο απροχώρητο.

• Χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και μηδενικοί διοριοσμοί τα τελευταία χρόνια. Συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην ανεργία μέσα από τη λειτουργεία του νέου τύπου ολοήμερου σχολείου.
  • Αποδομείται το δημόσιο νηπιαγωγείο με την ουσιαστική κατάργηση του Ολοήμερου.
  • Κατηγοριοποίηση των αναπληρωτών (κρατικού και ΕΣΠΑ) που δημιουργεί και αδικίες στις τοποθετήσεις τους.
  • Το Δημόσιο Σχολείο δε διαθέτει χρήματα, για να καλύψει τις άμεσες και στοιχειώδεις ανάγκες.
  • Δεν προσμετράται το σύνολο της προϋπηρεσίας στους πίνακες των αναπληρωτών, ενώ συνάμα δεν τους αναγνωρίζουν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη.
  • Ο Εκπαιδευτικός ζει με μισθούς ανέχειας και εξαθλίωσης.
  • Σχεδιάζουν την πλήρη αποδόμηση των κοινωνικών αγαθών και την επιστροφή μας σε εργασιακό μεσαίωνα (εκπαιδευτικοί, σχολεία και μαθητές λάστιχα).

Ποιός είναι ο ρόλος του Συνδικάτου σήμερα;

Η λαίλαπα των βάρβαρων μέτρων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας έδειξαν και τις αδυναμίες του Συνδικάτου! Ειδικά στον τρόπο με τον οποίο είχε δομηθεί και λειτουργούσε μέχρι σήμερα, δηλαδή σε ρόλο συνδαιτυμόνα-συνομιλητή του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Ένα Συνδικάτο που έχει αποκοπεί από τη βάση του εκπαιδευτικού κόσμου, που έχει χάσει την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

Αυτό το συνδικάτο δε μας εκφράζει!

Το όραμά μας για το Συνδικάτο:

Ξεκινάμε μια δυναμική προσπάθεια, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς προκαταλήψεις.

Θέλουμε να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με όραμα την ανασυγκρότηση του συνδικάτου μας, για να βρούμε ξανά τη χαμένη μας Συλλογικότητα. Να νιώσουμε ξανά τι σημαίνει Αλληλεγγύη. Να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη μας Δυναμική.

Για ένα συνδικάτο που να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Επιδιώκουμε:

• την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μέσα από το πρίσμα της Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης και της Ενότητας.
  • Διαμορφώνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από την ελεύθερη συμμετοχική διαδικασία των συναδέλφων σε ανοικτές συνελεύσεις.
  • Παραμερίζουμε τις κομματικές παρατάξεις, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τους πολιτικούς τους φορείς και κατά συνέπεια είναι δέσμιες πολιτικών σκοπιμοτήτων.
  • Παλεύουμε για ευρύτερες συμμαχίες με τις προοδευτικές-ανεξάρτητες δυνάμεις στη βάση κοινών αιτημάτων για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό.
  • Πιστεύουμε και Αγωνιζόμαστε για μια Ισχυρή Δημόσια Εκπαίδευση, για ένα Δημόσιο και Σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.

Στις 2 Νοεμβρίου συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ενεργά με την ψήφο μας, για να εκλέξουμε τους αιρετούς μας, τους θεσμικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια:

Στηρίζουμε τους υποψήφιους των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» και της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»:

• για τη διασφάλιση των αρχών της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας στα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • για να υπάρξει ένα τέλος στον εναγκαλισμό αυτών που μας εκπροσωπούν με την εκάστοτε διοίκηση και το οποιοδήποτε κομματικό σύστημα.
  • για να εφαρμόζεται η νομιμότητα, οι αποφάσεις του Κλάδου και των Γενικών μας Συνελεύσεων.
  • για την πραγματική προάσπιση του δημόσιου σχολείου και των Εκπαιδευτικών.
  • για να έχουμε ανθρώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια με φωνή, έτοιμοι για διεκδικήσεις και μάχες όποτε κι αν χρειαστεί απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, με ουσιαστικό λόγο χωρίς άναρθρες κραυγές και «φωτοβολίδες» χωρίς αποτέλεσμα.
  • Παρακαταθήκη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ μας ΠΟΡΕΙΑ στις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ του κλάδου και η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ μας ΔΙΑΔΡΟΜΗ μέχρι σήμερα. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που πλήττουν την εκπαίδευση και ολόκληρη την κοινωνία και προχωράμε ΟΛΟΙ μαζί για να αλλάξουμε το τοπίο στα υπηρεσιακά συμβούλια και στο συνδικάτο μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΥΣΠΕ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ