Εκατοντάδες παραμένουν τα κενά στην Αν. Αττική – “Κάλπικες” οι υποσχέσεις του Υπουργείου για κάλυψη των κενών μέχρι 10/10

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των

αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645,   kostoulgaridis@yahoo.gr και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ  του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ   του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

 

Oι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας και άλλων παραγόντων του Υπουργείου που διαβεβαίωναν ότι τα σχολεία θα καλυφθούν μέχρι της 10/10 αποδείχτηκαν “κάλπικες”!!!

Εκατοντάδες παραμένουν τα κενά στην Αν. Αττική. Συγκεκριμένα :

  • 110 τάξεις δεν έχουν δάσκαλο και περιμένουν τη Β΄ φάση για να γνωρίσουν οι μαθητές το δάσκαλό τους (στην Α΄ Φάση προσέλαβε 130 για 235 κενά)
  • 58 νηπιαγωγοί (6 κλασσικά τμήματα δεν έχουν ανοίξει ακόμα στην Α΄ Αν. Αττικής δηλαδή τα παιδιά μένουν στα σπίτια τους και 52 τμήματα ολοήμερου λειτουργούν μόνο το πρωί – (στην Α φάση προσέλαβε 48 για 106 κενά)
  • 220 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων λείπουν από τα σχολεία τα οποία αδυνατούν να φτιάξουν πλήρες πρόγραμμα ούτε το πρωινό ούτε το ολοήμερο. (Στην Α φάση προσέλαβε μόλις 50 για την Αν Αττική για 270 κενά)
  • 70 δάσκαλοι για τα ολοήμερα λείπουν και τα ολοήμερα δε λειτουργούν σχεδόν πουθενά στην Αν Αττική, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που υπολειτουργούν – δεν καλύπτουν όλα τα παιδιά – δε λειτουργούν όλες τις προβλεπόμενες ώρες κλπ
  • 39 τμήματα ένταξης δημοτικού παραμένουν χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής αφού στις 7/10 προσέλαβε 52 δασκάλους ειδ. αγωγής για 91 κενά (να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει ιδρυθεί κανένα νέο τμήμα παρά τις μεγάλες ανάγκες και τα υφιστάμενα δεν τις καλύπτουν) – τα ειδικά σχολεία άνοιξαν μόλις χτες.
  • 10 τμήματα ένταξης νηπιαγωγείου παραμένουν χωρίς νηπιαγωγό αφού στις 7/10 προσέλαβε 13 νηπιαγωγούς για 23 κενά – (επίσης τα τελευταία χρόνια δεν έχει ιδρυθεί κανένα νέο τμήμα παρά τις μεγάλες ανάγκες και τα υφιστάμενα δεν τις καλύπτουν).

 

  • 39 μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες παραμένουν χωρίς το δάσκαλοπαράλληλης στήριξης αφού μόλις χτες προσέλαβε μόλις 15 για 54 κενά που έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας ως απολύτως αναγκαία ενώ η διαδικασία εγκρίσεων συνεχίζεται με βραδείς ρυθμούς καθώς τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης-Κ.Ε.Δ.Δ.Υ είναι υποστελεχωμένα και εκρεμμούν πολλές ακόμα αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί. Θα οδηγηθούμε σ΄ αυτές τις περιπτώσεις στα απαράδεκτα από κάθε άποψη (παιδαγωγική για τα παιδιά, εργασιακή για τους εκπαιδευτικούς) φαινόμενα να επιβάλλεται από τη Δ/νση η ανάθεση σε ένα δάσκαλο παράλληλης στήριξης 2 και 3 μαθητών!!! όταν οι εγκρίσεις του Υπ. Παιδείας λόγω των ειδικών αναγκών των μαθητών, προβλέπουν την έγκριση κάθε θέσης πρόσληψης με ονομαστική ανάθεση συγκεκριμένου μαθητή σε κάθε σχολείο.

 

-Να σταματήσει το ΥΠ. Παιδείας επιτέλους να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι προφορικές οδηγίες της δ/νσης για συμπτύξεις τμημάτων με 26 και 27 μαθητές στο όνομα του προσωρινού, που το Υπουργείο σχεδιάζει να αφήσει να λειτουργούν έτσι όλο το χρόνο καταργώντας αυτά τα κενά ενώ μάλιστα πολλά υπεράριθμα τμήματα δε ζητήθηκαν καθόλου ως κενά.  ΚΑΝΕΝΑ σχολείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ το πρόγραμμα μαθημάτων!!! ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη Μόρφωση και στην αξιοπρεπή εργασία για όλους.

ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΤΜΗΜΑ

Αυτή τη στιγμή – στη μέση του 2ου μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

-Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι αλχημείες και αυτοσχεδιασμοί για την κάλυψη των τάξεων χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο – με τα περισσεύματα των ωρών των υπόλοιπων δασκάλων και να διοριστούν παντού όλες οι ειδικότητες που λείπουν.

-Να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του 2ου μήνα της σχολικής χρονιάς και αντί για   επικοινωνιακές τακτικές, (για να κρύψουν από την κοινωνία την εικόνα διάλυσης του δημόσιου σχολείου και την απώλεια χιλιάδων ωρών μαθημάτων για τους μαθητές), το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να σταματήσει τη με “θρησκευτική ευλάβεια” εφαρμογή του 3ου Μνημονίου με τις περικοπές σε εκπαιδευτικούς και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ να ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΚΑ ΚΕΝΑ στην εκπαίδευση.

Με τους αγώνες του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος καλούμαστε να ανατρέψουμε το 3ο Μνημόνιο και τη συνειδητή πολιτική της κυβέρνησης για νέες ακόμα σκληρότερες περικοπές και στην εκπαίδευση και να διαμορφώσουν το νέο σχολείο της αγοράς εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Γι αυτό πρέπει να είναι μαζική η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι και ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων την Τετάρτη 14/10 στις 1μμ στο Υπ. Παιδείας αλλά και στην τοπική κινητοποίηση που οργανώνει η Ένωση Γονέων Μαρκοπούλου και συμμετέχει ο σύλλογος “Κ. Σωτηρίου” το Σάββατο στις 17/10 στις 11πμ στη Λαυρίου – στην είσοδο του Μαρκόπουλου.

 

Τέλος για την τοποθέτηση των συναδέλφων παράλληλης στήριξης που προσλήφθηκαν στις 7/10:

θεωρούμε αυτονόητο να αναρτηθούν όλα τα κενά, όπως προβλέπει ο νόμος και έγινε στις άλλες κατηγορίες αναπληρωτών και να τοποθετηθούν, μέσα από τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και όχι από τη Δ/ντρια, κανονικά σε ένα κενό απαιτώντας την πλήρη κάλυψη όλων των εγκεκριμένων κενών για παράλληλη στήριξη με τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

 

10/10/2015

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail