Για τις απορρίψεις αιτημάτων βελτίωσης -Συμπληρώσεις ωραρίων-Μισθοδοσία αναπληρωτών

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

—————————————————————————————————————————————–

Για τις απορρίψεις  αιτημάτων βελτίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α΄ φάσης για τις τοποθετήσεις  αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β΄ φάσης

ΠΥΣΠΕ 18-9-2017 (ΑΡΙΘΜ. Πράξη 31)

Η Δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη δεν έκαναν δεκτή καμία αίτηση βελτίωσης των προσληφθέντων αναπληρωτών ΠΕ 60 και ΠΕ 70  Α΄ Φάσης.  Καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε τόσο τις απορρίψεις όσο και τις τοποθετήσεις Β΄ φάσης. Καταθέσαμε εκ νέου  τη λογική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί από τη μεριά της Διεύθυνσης όπως είχαμε καταγράψει σε προηγούμενο ενημερωτικό. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 10 Δ/νση Ανατολικής Αττικής: Επανατοποθετήσεις «κατά περίπτωση»….«διορθώνοντας» τα «λάθη» της υπηρεσίας με νέα λάθη…. Άρνηση στα αιτήματα βελτίωσης θέσης

  1. Επανατοποθετήσεις λόγω παραλείψεων-λαθών της υπηρεσίας
  2. 2. Εξέταση αιτημάτων βελτίωσης
  3. 3. Επικαιροποίηση –ανάρτηση κενών   για τη β΄φάση
  4. 4. Τοποθέτηση αναπληρωτών Β΄ φάσης

Νέες αιτήσεις βελτίωσης θέσης κατατίθενται, από συναδέλφους αναπληρωτές,  στη Δ/νση αποκαλύπτοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος. Καλούμε να επανεξετάσουν η δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη του υπηρεσιακού τη στάση τους  και να υλοποιήσουν τις βελτιώσεις  των συναδέλφων Α΄ φάσης πριν τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

Για τις συμπληρώσεις ωραρίου

πράξη ΠΥΣΠΕ  26-9-2017 (ΑΡΙΘΜ. Πράξη  32)

http://dipe-anatol.att.sch.gr/017/anakoinop32_pyspe_27.9.2017.pdf

Για τις συμπληρώσεις ωραρίου των ΠΕ 11 ΚΑΙ 19-20 

Οι συμπληρώσεις ωραρίων μιας, δυο, ή τριών ωρών δεν καλύπτουν ούτε υποτυπωδώς τις μεγάλες ανάγκες των σχολείων και απλά ταλαιπωρούν και αυξάνουν τις μετακινήσεις των συναδέλφων παραβιάζοντας κάποιες φορές τις προτιμήσεις στις αιτήσεις συμπλήρωσης ωραρίου τους.  Η κάλυψη του προγράμματος δεν είναι λογιστική άσκηση!

Αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη

Υποστηρίζουμε και στο ΠΥΣΠΕ ότι η βεβαιωμένη εργασία από οποιοδήποτε φορέα σε οποιαδήποτε σχέση εργασίας  είναι ανάγκη να κατοχυρώνεται-αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη σε όλους τους συναδέλφους .

Δόθηκαν  άδειες έργου.

Έγινε αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών 3 συναδέλφων μονίμων εκπαιδευτικών .

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Επιτέλους μετά από αντιπαραθέσεις χρόνων, επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις συλλόγων Π.Ε. και αιρετών,  όπως μας βεβαίωσε η Δ/ντρια εκπαίδευσης στο ΠΥΣΠΕ, τα προσωρινά  μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών θα καταβληθούν με την πρώτη πληρωμή του Οκτωβρίου (10/10) για όλους τους αναπληρωτές της Δ/νσης Αν. Αττικής.

Για αποσπάσεις εκπαιδευτικών – Γ΄ Φάση

Ενώ βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων συνεχίζονται να πραγματοποιούνται ακόμη υπηρεσιακές μεταβολές, όπως αποσπάσεις σε φορείς που προκαλούν περαιτέρω κενά εκπαιδευτικών και ενώ έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα άλλες (αποσπάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ, μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις) και μετά από δύο φάσεις αποσπάσεων και μια συμπληρωματική, δεν ικανοποιούνται οι αιτήσεις απόσπασής σε περιοχές που τελικά απομένουν κενά. Πολλοί συνάδελφοι δε δικαιώθηκαν παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν να διορίζονται αναπληρωτές σε περιοχές που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για απόσπαση με αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν κενά!!!

Υποστηρίζουμε τη Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ για τη μη ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.

Διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους πριν την Β΄ φάση πρόσληψης των Αναπληρωτών  συναδέλφων.

Έγινε Ανάθεση καθηκόντων Ομοσπονδιακών Προπονητών ή Τεχνικών Συμβούλων σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής για το σχ. έτος 2017-2018 με ημερομηνία 29/9!

5 συνάδελφοι αποσπάστηκαν από τα σχολεία της Αν. Αττικής.

Αθροιστικά με τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις το πρόβλημα γίνεται  μεγαλύτερο.

Ζητάμε την άμεση αντικατάστασή τους με προσλήψεις αναπληρωτών.

Αναμένονται αποσπάσεις σε ΑΕΙ που θα δυσχεράνουν κι άλλο τη λειτουργία των σχολείων καθώς το υπουργείο δεν φροντίζει για την άμεση πρόσληψη όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών.

Οι συμπληρώσεις ωραρίων ειδικοτήτων ΠΕ 05, ΠΕ06, ΠΕ 07 , ΠΕ16  θα γίνουν την Τρίτη 3/10 !

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στις συμπληρώσεις ωραρίων των παραπάνω ειδικοτήτων  εκτός από τη μη  ανάπτυξη των προγραμμάτων των σχολείων, στερεί την έγκαιρη κατάθεση  (30/9) των πλεοναζουσών ωρών ως υποστηρικτικό εκπαιδευτικό έργο            (ενισχυτική διδασκαλία).

Διεκδικούμε ενισχυτικές όπου χρειάζονται, όποτε χρειάζονται.

Καλούμε τους συλ. Διδασκόντων να διαθέσουν τις περισσευούμενες    ώρες τους στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών τους ( με πρακτικό συλλόγου), να ζητάνε κάλυψη των ωρών όλων των ειδικοτήτων και να μην αναλαμβάνουν οι δάσκαλοι  ΠΕ 70  τις αντίστοιχες ώρες.

Για τις αποφάσεις του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ

Για υποδιευθυντές Ανακοίνωση της αριθμ. 20/26-09-2017 πράξης του Διευρυμένου Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατ. Αττικής – Τοποθέτηση Υποδιευθυντών 2017

To  κυρίαρχο όργανο μέσα στα σχολεία είναι ο σύλλογος διδασκόντων   και ως τέτοιο το υπερασπιζόμαστε. Επικυρώσαμε  όλες τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων που μετά από διαδικασία ψηφοφορίας  όρισαν τον υποδιευθυντή της σχολικής τους μονάδας.

Σε μια περίπτωση μόνο που κατατέθηκε ένσταση από υποψήφιο υποδιευθυντή  δεν ορίστηκε υποδιευθυντής (παρόλο που υπήρχε εκλογική διαδικασία και πρακτικό)  και ζητήθηκαν από τη σχ. μονάδα  περαιτέρω στοιχεία

Δε συμμετείχαμε στην αξιολόγηση –συνέντευξη της υποψήφιας Δ/ντριας για το Δ.Σ. Αγίων Αποστόλων .

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail