Ανακοίνωση συλλόγου/Απόφαση γονέων του σχολείου και της Ενωσης Μαρκοπούλου για αυθαίρετη μετακίνηση αναπληρώτριας – Αμφισβήτηση και του υπεύθυνου δάσκαλου τάξης στο 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου

ΑΠ 74- 8/10/16                                             Προς:  Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής , μέλη, Σύλλογο γονέων και   κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου, Ένωση γονέων Μαρκοπούλου

Θέμα:  Αυθαίρετη μετακίνηση αναπληρώτριας για να καλυφτούν τα κενά χωρίς προσλήψεις – Αμφισβήτηση και του  υπεύθυνου  δάσκαλου  τάξης

Ο σύλλογος μας καταγγέλλει την προσπάθεια της διοίκησης να μετακινήσει αναπληρώτρια συνάδελφο από το 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου για 12 ώρες!! Με στόχο να καλυφθεί το ολοήμερό  άλλου σχολείου. Η διοίκηση είχε ενημερώσει το σχολείο και τη συνάδελφο και επιδιώκει να εξασφαλίσει με έμμεσες και άμεσες απειλές του τύπου «αν δε συμφωνήσεις θα μετακινηθείς ολόκληρη σε πολύ μακρινό κενό» τη συναίνεση  τους.

Το έγκλημα του σχολείου είναι ότι έχει  “πλεόνασμα” 18 ωρών που  πρέπει να αξιοποιηθεί όχι μόνο αναστατώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους: μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά περικόπτοντας  παράλληλα την πρόσληψη ενός αναπληρωτή.

Με ένταση ανοίγει το θέμα της κατάργησης του δασκάλου τάξης και τα μαθήματα του δασκάλου στην τάξη θα γίνονται από 2 ή και περισσότερους δασκάλους! Αυτό, τόσο η Δ/νση όσο και σχ. σύμβουλοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να συμβεί!  Να όμως που οι εντολές του Υπουργείου για περικοπές και οι ανελαστικές δαπάνες αφαιρούν βασικά δικαιώματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τους σχ. Συμβούλους στις 6/10 μας διαβεβαίωσαν ότι το θεωρούν  κυρίαρχο ζήτημα για το δημοτικό σχολείο και θα υπεραμυνθούν της διατήρησής του την ίδια στιγμή προωθούνταν η μετακίνηση της “μισής” συναδέλφου!!!

Μετά την άρνηση της συναδέλφου και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου να συναινέσουν στη μετακίνηση και την παρέμβαση του συλλόγου, η δ/νση συνεχίζει τις έμμεσες απειλές για πλήρη μετακίνηση της συναδέλφου από το σχολείο όταν έχει αναλάβει την τάξη εδώ και ένα μήνα και ακόμα και ο 3848 της Διαμαντοπούλου απαγορεύει τη αλλαγή του προγραμματισμού του σχολείου μετά την έναρξη.

Η μετακίνηση της συναδέλφου είναι αυθαίρετη και αντιπαιδαγωγική. Η πραγματοποίηση της θα αποσείσει και το τελευταίο “φύλλο συκής” που επικαλείται η διοίκηση και θα αποκαλύψει το επόμενο βήμα στα σχέδια του υπουργείου με το “νέο σχολείο” Φίλη που είναι η πλήρης κινητικότητα των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα με την κατάργηση εκτός από το δάσκαλο του ολοήμερου, το διαχωρισμό των ειδικοτήτων και του δασκάλου τάξης. Έτσι θα διευκολυνθεί στην περικοπή των χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις καταστροφικές συμφωνίες της με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.

Ο σύλλογος συμμετείχε στη συνέλευση των γονέων της τάξης και δήλωσε την πλήρη στήριξη του στον αγώνα όλων των γονέων που αποφάσισαν να  Μην επιτρέψουν, με κάθε τρόπο, να πειράξουν το σχολείο τους δυναμιτίζοντας την ομαλή του λειτουργία.

Ο σύλλογος μας απαιτεί μαζί με τους γονείς να ΜΗΝ μετακινηθεί η συνάδελφος. Να υπάρχει ο ένας υπεύθυνος δάσκαλος στο ολοήμερο και να λειτουργήσουν ως ενισχυτική διδασκαλία οι διαθέσιμες ώρες στο σχολείο που έχει μεγάλες ανάγκες για κάλυψη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες.

Καλούμε:

• τη δ/νση να ΜΗΝ προχωρήσει σε καμία μετακίνηση συναδέλφου από το σχολείο
  • τη σχολική σύμβουλο να εξασφαλίσει αυτά που δεσμεύτηκε στο σύλλογο και να περισώσει την καλή λειτουργία του σχολείου.

Ο σύλλογος θα συμβαδίσει αγωνιστικά με το σύλλογο γονέων στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζει (κινητοποίηση στη Δ/νση,  και αν χρειαστεί στο Υπ. Παιδείας και κλιμάκωση στο ίδιο το σχολείο)

• το σύλλογο διδασκόντων να επιμείνει στην αντίθεση του στην αλλαγή του καταμερισμού τάξεων που έχει κάνει και να υποβάλει τη θέση του και τον προγραμματισμό του για τις ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας που έχει σχεδιάσει βάζοντας τον άμεσα σε λειτουργία.

« Σήμερα αυτή αύριο εμείς».

Κανείς δεν περισσεύει

Παραθέτουμε την ανακοίνωση-απόφαση του συλλόγου γονέων  ΕΔΩ : ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απόφαση της Ενωσης Γονέων Μαρκοπούλου :