Αρχή για την εκπαίδευση προσφύγων σην Παιανία-Θερμή υποδοχή από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς (φωτό)

Print Friendly, PDF & Email

Γονείς και παιδιά  με χαρά απερίγραπτη φορτωμένα από νωρίς με τις σχολικές τσάντες περιμένουν……

Μεσημέρι Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018 . Μια ηλιόλουστη  χειμωνιάτικη μέρα παιδιά και γονείς πρόσφυγες  περιμένουν με αγωνία την πρώτη μέρα στο σχολείο!

 

Μετά από εισήγηση της Δ/νσης Αν. Αττικής ιδρύθηκαν  ΔΥΕΠ (απογευματινές δομές) σε δύο σχολεία (1ο και 2ο ) Παιανίας  (καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες στο πρωινό για επιπλέον τμήματα). Για τα νήπια δυστυχώς που απεγνωσμένα ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο για το σχολείο, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη!

Από τα διαμερίσματα στο συγκρότημα Σερμπενιάδη στην Παιανία, τα παιδιά χαρούμενα μπαίνουν επιτέλους, μετά από καθυστερήσεις του Υπουργείου και της Περιφέρειας, στο λεωφορείο για το σχολείο.

 

Η Υποδοχή στο 1ο Δ. Σ  Παιανίας που θα φοιτήσουν τα παιδιά των μεγάλων τάξεων είναι θερμή. Η δασκάλα τους τα  υποδέχεται  στην είσοδο του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το 2ο Δ.Σ. Παιανίας, εκπαιδευτικοί , γονείς, παιδιά μια ανοιχτή αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα της Α΄και Β΄τάξης που από το Μάη του 2017 διαμένουν στην περιοχή.

Τα παιδιά ανοιχτά στην επικοινωνία αντάλλαξαν χαμόγελα, ονόματα, ζωγραφιές και μίλησαν στη διεθνή γλώσσα του ποδοσφαίρου αναφερόμενοι στους αγαπημένους τους  παίκτες!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail