Αποτελέσματα εκλογών για την 86η ΓΣ της ΔΟΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Με το βλέμμα στους αγώνες που έρχονται…

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 2017
Ανεξάρτητη Κίνηση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

303 (έδρες 3)    52,2%
Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί 218 (έδρες 2)     37,4%
Αγωνιστική Συσπείρωση / ΠΑΜΕ 59 (έδρα 1)        10,1%

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με τη στάση και την ψήφο σας στηρίξατε στις εκλογές για αντιπροσώπους στην 86η ΓΣ της ΔΟΕ, το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού και ανεδείξατε για μια ακόμα φορά την Ανεξάρτητη Κίνηση πρώτη δύναμη στο Σύλλογό μας. Δίνουμε αυτή τη μάχη με αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια εδώ και 21 χρόνια.

Εκτιμούμε ότι αυτή η στήριξη σας στην Α. Κ. είναι μια μικρή παρακαταθήκη για το μέλλον, για ένα εκπαιδευτικό κίνημα μαχητικό, ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, ένα κίνημα που θα δίνει αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής και όχι εθιμοτυπικές συμβολικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων. Συνεχίζουμε  τον αγώνα για αλλαγή συσχετισμών στη ΔΟΕ με στόχο  τη γενικότερη ανασύνταξη του εκπαιδευτικού κινήματος.
Και σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι: δεκάδες σχήματα κι εκατοντάδες συνάδελφοι: μόνιμοι, αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα παλεύουμε για έναν άλλο προσανατολισμό που θα οδηγήσει το κίνημα σε μαζικούς κι αποτελεσματικούς αγώνες αλλά και θα βάλει μπροστά το αίτημα για ένα Άλλο Σχολείο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, 12χρονο, το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Όμως για να μπορέσει το κίνημα να τα διεκδικήσει όλα αυτά, πρέπει να τα συνδέσει με τον αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση από ΕΕ-ΔΝΤ και όλες τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις. Το 4ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και της αδιοριστίας, και ετοιμάζει, με την εφαρμογή του 3ετούς προγράμματος για την Παιδεία την εφαρμογή των οδηγιών του ΟΟΣΑ – ΕΕ για την εκπαίδευση με την επερχόμενη αξιολόγηση, την αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών και άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση αυτοαξιολόγηση, την υπαράσπιση της εργασίας και της εκπαίδευσης για όλους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι μπροστά. ΕΚΕΙ θα κριθούμε όλοι μας.

Οι αγώνες δίνονται στο σύλλογο διδασκόντων, στη Γενική Συνέλευση, στη διαδήλωση, στην απεργία. Δίνονται μέσα από τη στάση μας απέναντι στη δουλειά μας ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί για ένα ρεύμα ριζοσπαστικής παιδαγωγικής. Τα εργασιακά δικαιώματα διασφαλίζονται μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συμβάλουν με την ενεργή συμμετοχή τους κόντρα σε λογικές ανάθεσης και αναμονής.

“Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο”