Απίστευτο…Οι Παρεμβάσεις-Ανταρσύα πρότειναν στην ΑΔΕΔΥ Οι νηπιαγωγοί των παιδικών σταθμών των δήμων να μετατάσσονται στα δημόσια νηπιαγωγεία

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

‘Εχουμε συνηθίσει, ιδιαίτερα στον Σύλλογό μας να βλέπουμε κείμενα-σεντόνια της αυτοαποκαλούμενης ‘Ανεξάρτητης Κίνησης’-Ανταρσύα, όπου όλα χωράνε μέσα και ο οποιoσδήποτε έχει κάποιο αίτημα να κάνει τη δική του ανάγνωση και να…βρίσκει υποστήριξη…όλοι για όλα.’ Όμως αυτή τη φορά και μάλιστα σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Πρότειναν οι νηπιαγωγοί που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς των δήμων εάν θεσπιστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή να έχουν τη δυνατότητα να μετατάσσονται στα δημόσια νηπιαγωγεία!!!

Εάν έγινε κάποιο λάθος και αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση να το καταλάβουμε. Εάν όμως δεν πρόκειται για λάθος και ισχύει μένουμε πραγματικά άφωνοι. Απορούμε πώς σκέφτηκαν τέτοιο πράγμα και πολύ περισσότερο πώς το πρότειναν.

Εάν δεν αντιλαμβάνονται το ατόπημά τους είναι θλιβερό, ακόμα δε χρειάζεται και να επιχειρηματολογήσει κανείς. Ορισμένες βασικές απορίες μόνο:

• Οι προσλήψεις στους δήμους γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται στη δημόσια εκπαίδευση; Από πού κι ως πού θα γίνουν τέτοιου είδους μετατάξεις; Μετατάξεις στην εκπαίδευση επιτρέπονται μόνο από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια. Πού ξανακούστηκε τέτοιο πράγμα;
  • Εχουμε συναδέλφους αναπληρωτές νηπιαγωγούς που εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλειας 10 χρόνια. Τι λέτε σ’ αυτούς τους συναδέλφους; Μήπως να τους ζητήσετε να φύγουν από τα νηπιαγωγεία; Και να πάρουν άλλοι τη θέση τους που εργάζοναι στους δήμους ή σε άλλους φορείς;
  • Είναι δυνατόν εκπαιδευτικός πρόεδρος στον Σύλλογό μας να υποστηρίζει τέτοια πράγματα στην ΑΔΕΔΥ; Εκπροσωπούνται οι Συνάδελφοι που τους τίμησαν με την ψήφο τους με αυτόν τον τρόπο; Μήπως δεν εκλέχτηκαν από εκπαιδευτικούς και δεν το ξέρουμε; ‘Η μήπως το κυνήγι της ψήφου για τον κομματικό φορέα υπερέχει των πάντων; Με όλους καλά κι όπως να’ ναι;
  • Αλήθεια οι Συνάδελφοι του ψηφοδελτίου της αυτοαποκαλούμενης ‘Ανεξάρτητης Κίνησης’ και ιδιαίτερα οι νηπιαγωγοί συμφωνούν με αυτή την απαράδεκτη πρόταση; Αν είναι έτσι ας το πουν και στις/στους συναδέλφους τους στα νηπιαγωγεία να το ξέρουνε. Θα ξαναείναι υποψήφιοι κάτω από αυτές τις συνθήκες; Με τέτοιου είδους προτάσεις;

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ