Ανεπιθύμητος ο Υπ Παιδείας στην Αν Αττική – στις 21/3 στα εγκαίνια των σχολικών μονάδων στο Κίτσι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 106 / 17-3-2017

Ανεπιθύμητος ο Υπ Παιδείας στην Αν Αττική

 

Την Τρίτη 21/3, στις 11.30πμ έρχεται ο Υπ Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο σχολείο στο Κίτσι να εγκαινιάσει τις νέες σχολικές μονάδες που παραδόθηκαν φέτος σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη μορφή των ΣΔΙΤ.

Ο Υπ Παιδείας αντί να έρχεται να εγκαινιάζει κτίρια με τυμπανοκρουσίες τα οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμα εδώ και πολλά – πολλά χρόνια, όφειλε να μας δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα. Οφείλει να απολογηθεί για την ανύπαρκτη πολιτική για δημόσια σχολική στέγη στην Αν Αττική όπου κυριαρχούν  τα σχολεία σε νοικιασμένα ακατάλληλα κτίρια, τα προκάτ, τα ασυντήρητα χωρίς επαρκή δημόσια χρηματοδότηση σχολεία που χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις και οι προκάτοχοι  του Υπ. Παιδείας διαμόρφωσαν και αυτός συνεχίζει.

Συνεχίζει την πολιτική της ανυπαρξίας προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για τη σχολική στέγη και της παράδοσης της κατασκευής σχολικών μονάδων σχεδόν αποκλειστικά με προγράμματα ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ. Να παραδίδει την κατασκευή και την εκμετάλλευση των σχολικών κτιρίων σε ιδιώτες και να τριπλασιάζεται το κόστος κατασκευής των σχολείων για το δημόσιο για να διασφαλιστεί το κέρδος των ιδιωτών κατασκευαστών – με κατοχυρωμένα δικαιώματα στην εκμετάλλευση των κτιρίων για 25 χρόνια!!! Γιατί δε δημοσιοποιούν τις συμβάσεις με τους ιδιώτες ;  Γιατί έπρεπε τα παιδιά και οι γονείς στο Κίτσι και αλλού να περιμένουν πάνω από 15 χρόνια χωρίς σχολικό κτίριο, για να ξεμπλοκάρουν τα ΣΔΙΤ αντί να κατασκευαστούν  σχολεία από το δημόσιο ;

Παρέδωσαν την περιουσία των Κτιριακών Υποδομών στο υπερταμείο για 99 χρόνια με κίνδυνο να ξεπουληθούν σε ιδιώτες πάνω από 1000 οικόπεδα που είναι χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη.

Αλλά ο υπ. Παιδείας είναι υπόλογος επιπλέον γιατί προωθεί τις καταστροφικές αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ που οδηγούν :

  • στις χιλιάδες θέσεις εργασίας που καταργούν στη δημόσια εκπαίδευση με τις κάθε είδους περικοπές και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, με την αύξηση του κατώτερου αριθμού μαθητών για τα τμήματα νηπιαγωγείου, τις συγχωνεύσεις στην ειδική αγωγή, την υπονόμευση του ολοήμερου, την κατάργηση τμημάτων στη ΔΕ
  • τις απολύσεις των 2000 αναπληρωτών που δούλευαν πέρσι και την καταδίκη στην ανεργία όλων των νέων εκπαιδευτικών
  • Την εγκατάλειψη, τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου που λειτουργεί πια με ότι περισσεύει και “μπορούν να τα κάνουν όλοι όλα” χωρίς όρια ανάμεσα σε ειδικότητες, γνωστικά αντικείμενα, ωράριο, βαθμίδες της εκπαίδευσης για να ελαχιστοποιήσει τις προσλήψεις
  • τον εμπαιγμό χρόνια τώρα με τις εξαγγελίες χιλιάδων μόνιμων διορισμών που στην πράξη μετατρέπονται σε καταργήσεις χιλιάδων θέσεων εργασίας και απολύσεις αναπληρωτών.
  • τους χιλιάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες που έμειναν χωρίς παράλληλη στήριξη και υποστήριξη Ειδικής Αγωγής, τα παιδιά χωρίς ολοήμερο, χωρίς δασκάλους και ειδικότητες κλπ.
  • το νέο αριστοκρατικό Λύκειο για λίγους και την ταύτιση της τεχνικής εκπαίδευσης με την κατάρτιση.
  • τον οικονομικό στραγγαλισμό των σχολείων μια και η χρηματοδότηση τους έχει μειωθεί κατά 70% τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας στην επαιτεία τα σχολεία και νηπιαγωγεία

 

Θέλει να εφαρμόσει  το σχέδιο άλωσης σε ότι έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση με την επιβολή της “αυτονομίας της σχολικής μονάδας και της υποχρέωσης για ανεύρεση πόρων με χορηγούς, την επιβολή αξιολόγησης κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, τις περικοπές σε όλα τα επίπεδα και την παράδοση των σχολείων στην αγορά σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που έχει δεσμευτεί με το 3ο καταστροφικό μνημόνιο να υλοποιήσει.

Ακόμα περισσότερο είναι υπόλογος ως υπουργός της κυβέρνησης που υλοποιεί και  ετοιμάζει και νέα ακόμα σκληρότερα μέτρα σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με εργασιακές σχέσεις δουλείας, με φοροληστεία για το λαό και απαλλαγές για το κεφάλαιο, με επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλουν τα Μνημόνια, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Να ξέρουν καλά ότι οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι ούτε θα χειροκροτήσουμε ούτε θα συναινέσουμε σ΄ αυτή την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική αλλά θα την αντιμετωπίσουμε, όπως πολύ καλά ξέρουν,  αγωνιστικά. 

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail