Ματαιώθηκε η πρεμιέρα των δημόσιων συζητήσεων για την Παιδεία από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και φοιτητών (ΦΩΤΟ και Βιντεο)

Print Friendly, PDF & Email

Με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του συλλόγου μας Κώστας  Σωτηρίου από κοινού με εκροσώπους άλλων συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, ματαιώθηκε η πρώτη συζήτηση της επιτροπής Εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία ύστερα από διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών με συνθήματα και πανό στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127)

“Διαλύουν την Παιδεία, το Ασφαλιστικό, την Υγεία

Γκρεμίζουν καταχτήσεις ολόκληρου αιώνα” έγραφε το πανό των εκπαιδευτικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ

“Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί    Κάλυψη όλων των κενών” έγραφε το πανό του Συντονιστικού των Αναπληρωτών

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί» φωνάζαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το αμφιθέατρο.

«Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που έχουν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

“Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δικαιο του εργάτη”

“τις μεταρρυθμίσεις σας τις ξέρουμε καλά, φέρνουν ανεργία και αμόρφωτα παιδιά”

“Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για τις τραπεζες και την ολιγαρχία”

“Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην Παιδεία των περικοπών”

“Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα”

“Ούτε ΔΝΤ – ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ”

ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι εκπαιδευτικοί.

Στην  εναρκτήρια  συζήτηση στην οποία θα παρευρίσκονταν και ο  Υπουργος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Νίκος Φίλης, ομιλητές  θα ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Θεοτοκάς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Κουζέλης.

Κατά την διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί και φοιτητές πήραν τον λόγο ενώ υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και μέλη της επιτροπής του Εθνικού διαλόγου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μέχρι τις 8 το απόγευμα δεν είχε έρθει. Προσήρθε η αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου στην αίθουσα και ύστερα από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αποχώρησε.

Το ζωντανό εκπαιδευτικό κίνημα θα βρισκεται πάντα μπροστά τους και θα ακυρώσει τον προσχηματικό διάλογο και τα σχεδιά τους για την επιβολή των μέτρων του Μνημονιου και του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση.

παραθέτουμε από ipaideia.gr:

Ε! ρε γλέντια σήμερα, στην ακύρωση της φιέστας του υπουργείου παιδείας!

Τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τους αναπληρωτές κι αδιόριστους εκπαιδευτικούς βρεθήκαμε στην καμπάνια παραπλάνησης του Υπουργείου Παιδείας… Αυτοί που άφησαν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για μήνες ολόκληρους, αυτοί που τάζουν για μια ακόμη φορά διορισμούς και υπογράφουν την αναστολή των προσλήψεων, αυτοί που σε κάθε μας αίτημα μας απαντούν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις και πολύ δε περισσότερο αυτοί που υπογράφουν να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο και οι αναπληρωτές να μείνουν αιώνια άνεργοι, τολμούν και μιλούν για διάλογο…

Φυσικά για όποιον ξέρει τη μαχόμενη εκπαίδευση, μπορεί να καταλάβει ότι ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει… Η καμπάνια παραπλάνησης ακυρώθηκε σήμερα… Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που δουλεύουν στην τάξη και όχι στα βουλευτικά γραφεία, των ανθρώπων που γνωρίζουν τι σημαίνει να διδάσκεις στα 60 και στα 65, αυτών που ζουν στο πετσί τους τι σημαίνει να μετακινείσαι από τη μια άκρια της Ελλάδας στην άλλη για 6 και 7 μήνες δουλειά, κάθε φορά σε άλλο τόπο κι ύστερα να απολύεσαι κάθε Ιούνιο, μα κάθε Ιούνιο, ήρθαν σήμερα να αναμετρηθούν στα ίσα με τα κομψά και λουσάτα, φαντεζί επικοινωνιακά κόλπα της εξουσίας…

Και κέρδισαν… Γιατί εμείς έχουμε το δίκιο… Γιατί κάθε λέξη μας, κάθε σύνθημα που φωνάξαμε είχε πίσω του και δίπλα του τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που 6 χρόνια τώρα τα έβαλαν με τη Διαμαντοπούλου και τον Αρβανιτόπουλο, το Λοβέρδο και το Μητσοτάκη… Που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο απέναντι σε κάθε επίθεση για την κατεδάφισή του… Που πάλεψαμε και παλεύουμε για να προστατευτούν δικαιώματα και διεκδικήσεις… Που είμαστε περήφανες και περήφανοι γιατί αυτοί οι αγώνες ευθύνονται για ότι έχει σωθεί… Και δηλώνουμε με αυτοπεποίθηση και τσαμπουκά ότι θα ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια κι αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση… γιατί πραγματικά είναι τουλάχιστον χλευασμός να ισχυρίζεται το υπουργείο ότι κάνει διάλογο για ένα καλύτερο σχολείο όταν η κυβέρνηση νομοθετεί σε λίγες εβδομάδες αυτό το σχολείο να έχει κάτι γερόντια για εκπαιδευτικούς…

Γι’ αυτό σήμερα το πρώτο σύνθημα που φωνάξαμε ήταν «Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, Όλοι στο δρόμο, Όλοι στον αγώνα»… Γι’ αυτό, δεν αποχωρήσαμε παρά μόνο όταν αποχώρησε και ο τελευταίος παρατρεχάμενος που ήταν εκεί για να δώσει διαπιστευτήρια στη νέα εξουσία…

Αξίζει να σημειώσω ότι αυτή η εξουσία δεν έχει ακόμα καταλάβει με ποιους έχει να κάνει… Νόμιζε ανοήτως, ότι πήγαμε συμβολικά και θα φεύγαμε για να τους αφήσουμε να διαλύσουν την εκπαίδευση με την ησυχία τους… Αλλά, οκ, ποτέ δεν είναι αργά… Το κατάλαβαν σήμερα… Το έχω γράψει και άλλη φορά… Τα βάλαμε με τα ντόμπερμαν του νεοφιλελευθερισμού, τη Διαμαντοπούλου και το Μητσοτάκη… δε θα κωλόσουμε σε κλώνους!

 

 

Διαμαρτυρίες και ένταση την πρώτη μέρα του «δημόσιου διαλόγου για την Παιδεία» - Media

Ματαιώθηκε η πρεμιέρα των δημόσιων συζητήσεων για την Παιδεία

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 6   ΒΙΝΤΕΟ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail