Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής: Σε παράνομες πράξεις για υπεραριθμίες και υπηρεσιακές μεταβολές τον Ιούλιο καλεί η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας!!!

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ

των αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής  Αττικής

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  vpateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

—————————————————————————————————————————-

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο με το υπ’ αριθμό 100933/Ε2/19-6-2018 έγγραφο του με θέμα: «Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς» βάζει σε λειτουργία μια μηχανή παράνομων ενεργειών  προκειμένου να εμφανίσει ότι έχει καλύψει εγκαίρως όλα τα κενά με τη νέα σχολική χρονιά και να επιβάλει περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών με βάση τον προγραμματισμό του Ιουνίου και την πιο αυστηρή εφαρμογή του νέου ενιαίου τύπου -ολοήμερου Φίλη, αγνοώντας τις ανάγκες που θα προκύψουν με την έναρξη των σχολείων το Σεπτέμβριο. Είναι φανερό πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο καταφεύγουν σε υπηρεσιακές μεταβολές-εξπρές γιατί θέλουν να στήσουν πάλι στις πλάτες των σχολείων και των εκπαιδευτικών ένα επικοινωνιακό παραμύθι ότι τάχα, μετά τον Αύγουστο και το «τέλος των μνημονίων», «η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και πως όλα λειτουργούν κανονικά».

Προκειμένου να το πετύχει, επιχειρεί να παραβιάσει  τη  σειρά των υπηρεσιακών μεταβολών και το χρόνο που αυτές πρέπει να γίνουν και να επιβάλλει περικοπές με βάσει τα δεδομένα του Ιουνίου. Αυτό είχε επιχειρηθεί από Υπουργείο και Δ/νση και τα προηγούμενα χρόνια (στο τέλος Αυγούστου όμως) και το αποτρέψαμε με μπλοκαρίσματα και καταγγελίες  βλέπε: (2016) Το Υπουργείο Παιδείας και η Δ/νση ΠΕ Ανατολικής Αττικής βγάζει λειτουργικές υπεραριθμίες με κλειστά τα σχολεία/Παρασκευή 26/8 και (2017) ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΠΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 7 ( Υπεραριθμίες, κενά, Β΄φάση αποσπάσεων, χρονοδιάγραμμα)

Το έγγραφο ζητά απ’ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) να συνεδριάσουν για να ανακοινώσουν κενά και πλεονάσματα στις σχολικές μονάδες και να τοποθετήσουν σε αυτά τους εκπαιδευτικούς,  που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ, έχουν αποσπαστεί, είναι υπεράριθμοι κ.λ.π. αυτή τη φορά μέσα στον Ιούλιο!!

Μια τέτοια λογική που αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα που θα δημιουργηθούν το Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μόνο συνεχείς μετακινήσεις και αναστάτωση των σχολείων μπορεί να προκαλέσει καθώς θα πρέπει σε κάθε ακύρωση των υπεραριθμιών να δίνεται η δυνατότητα να επανέρχεται ο συνάδελφος στη θέση του από την οποία κακώς θα έχει κριθεί υπεράριθμος το κατακαλόκαιρο. Κάτι τέτοιο φυσικά θα δημιουργεί αλυσιδωτές καραμπόλες και καταστάσεις τρέλας στα σχολεία.

Ακόμη και η ημερομηνία 3/9  ως μέρα συνεδριάσεων δεν μπορεί να αποδώσει την πραγματική εικόνα καθώς την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου δεν είναι πλήρης η εικόνα σε σχέση με την ενημέρωση αδειών κύησης/ανατροφής/επαπειλούμενες/αναρρωτικές .

Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι δεν νομιμοποιείται το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει σε παράνομες πράξεις και καλούμε τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής

  • να μην υλοποιήσει την παντελώς παράνομη εγκύκλιο καθώς έχουν αποδειχθεί τα όσα υποστηρίζουμε από την εμπειρία  των προηγούμενων  χρόνων. Πάρα πολλές από τις υπεραριθμίες ακυρώθηκαν με αλλεπάλληλα λάθη και μετακινήσεις να δυναμιτίζουν τη λειτουργία των σχολείων και τη ζωή των εκπαιδευτικών.

  •  να ανακοινώσει τον προγραμματισμό ενεργειών έχοντας υπόψη το Π.Δ 50/1996 όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Π.Δ. 100/1997 σεβόμενη την προβλεπόμενη σειρά όλων των ενεργειών

Ξαναλέμε όπως και στο παρελθόν ότι η διαπίστωση των λειτουργικών υπεραριθμιών είναι προδήλως παράνομη, και θα βρίσκεται στον «αέρα» πριν από την έναρξη των σχολείων καθώς:

1ο: Τα σχολεία της Α/θμιας είναι κλειστά, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν φύγει και οι αναπληρωτές έχουν απολυθεί.

2ο : Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα – λόγω μεταγραφών, κατάθεσης διαγνώσεων για ειδικές ανάγκες κλπ

3ο Ποιοι Σύλλογοι Διδασκόντων θα συνεδριάσουν για να μοιράσουν τμήματα, να διαπιστώσουν τα κενά και τις υπεραριθμίες, να αποφασίσουν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο που θα πρέπει να παρέχουν (ολοήμερα, ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη, κατανομή ωρών κλπ)

4ο: Το ΠΥΣΠΕ, όπως προβλέπει το έγγραφο του Υπουργείου, θα κάνει τοποθετήσεις μέσα στον Ιούλιο, αλλά οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα διαπιστώσουν λειτουργικές υπεραριθμίες και πλεονάσματα … τον Σεπτέμβριο (βλέπε εγκύκλιο)! Το απόλυτο χάος και η απόλυτη αδιαφάνεια! Αλήθεια πού, πότε  και πώς θα πληροφορηθούν οι συνάδελφοι/ισσες ότι είναι υπεράριθμοι και θα κάνουν αιτήσεις, ενστάσεις κλπ;

6ο: Πώς το ΠΥΣΠΕ τον Ιούλη θα υπολογίσει στα κενά μια σειρά άδειες εκπαιδευτικών (άδειες κύησης, επαπειλούμενες, ανατροφής, μακροχρόνιας ασθενείας κλπ) οι οποίες βάσει εμπειρίας θα ξεκινήσουν  την 3η Σεπτεμβρίου;

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και  απαιτούμε από το Υπουργείο:

– Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το απαράδεκτο και αντισυναδελφικό έγγραφο. Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνουν με βάση όσα προβλέπονται

– Όχι στην αυθαίρετη μετακίνηση μαθητών μακριά από το κοντινό τους σχολείο, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση τμημάτων και ωρών σε εκπαιδευτικούς. Όχι στις υπεραριθμίες και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών με τις περικοπές του νέου ολοήμερου και των αποφάσεων της 3μελούς επιτροπής. Όχι στα πολυπληθή τμήματα, 20 μαθητές στην τάξη. Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Την παραπάνω  δήλωση θα καταθέσουμε στο υπηρεσιακό συμβούλιο 2/7/18  με Η.Δ.

Θέμα 1ο :Εξέταση αιτήσεων – ενστάσεων μη κοινών ειδικοτήτων.

Θέμα2ο:Μεταθέσεις – Οριστικές Τοποθετήσεις Α΄ Φάση μη κοινών ειδικοτήτων (ΠΕ05,ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ86, ΠΕ91).

Θέμα 3ο : Γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Θέμα 4ο:Κατάρτηση  πινάκων προακτέων εκπαιδευτικών.

Θέμα5ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπλ. εκπ/κου για χορήγηση ΜΚ

Θέμα6ο: Γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail