Αιρετοί Αν. Ανατολικής Αττικής -Για τον τρόπο δήλωσης των οργανικών κενών των μεταταγμένων συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  από  αιρετούς ΠΥΣΠΕ ΑΝ. Αττικής

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,   v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

21/6/18

Για τον τρόπο δήλωσης των οργανικών κενών των μεταταγμένων συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ  Ανατολικής Αττικής .

Μετά από επίμονη παρέμβασή μας και  τεκμηρίωση υπηρεσιακά και νομικά , η  Δ/νση άλλαξε την αρχική της ανακοίνωση που «κλείδωνε» τους  συναδέλφους μεταταγμένους εντελώς αυθαίρετα στην περιοχή μετάθεσης της τελευταίας τοποθέτησής τους .

Η Δ/νση αποδέχθηκε ότι είχαμε δίκιο και έβγαλε  ανακοίνωση που καλεί τους συναδέλφους να επιλέξουν εκ νέου περιοχή τοποθέτησης . Από σήμερα Πέμπτη 21/6/18 έως  Δευτέρα 25/6/18 και δίνεται η δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη 28/6/18 να δηλωθούν προτιμήσεις σχ. μονάδων για όλους.

Διαβάστε εδώ: http://dipe-anatol.att.sch.gr/018/prosklisi_21-6-2018.pdf

Η τοποθέτησή  μας στο ΠΥΣΠΕ 19/6/18 για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βάσει της τοποθέτησής μου στο υπηρεσιακό συμβούλιο 19/6/18 και της μη ικανοποιητικής απάντησης που έλαβα από τη Δ/ντρια ( που αφορά αποκλειστικά τεχνικό πρόβλημα στο e-data), καταθέτω την ένσταση μου για τον τρόπο δήλωσης των κενών των μεταταγμένων συναδέλφων. Κρίνω σύννομο να δηλώνουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων σε όλη την Ανατολική Αττική βάσει των Προεδρικών διαταγμάτων 50 & 100 όπου ό αριθμός μορίων καθορίζει και τη σειρά τοποθέτησης και στη συγκεκριμένη περίπτωση απόκτησης οργανικής θέσης των μεταταγμένων συναδέλφων. Καλώ το συμβούλιο να αλλάξει τον τρόπο δήλωσης.

Επιπρόσθετα:

Δεν έχει απαντηθεί  ερώτημα που κατέθεσε η Δ/νση Ανατολικής Αττικής για τον τρόπο δήλωσης των ανακοινωμένων με ΦΕΚ  30/5/18 πλέον οργανικών θέσεων στις σχ. μονάδες  άρα δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία δήλωσης προτιμήσεων και κατ΄επέκταση απόδοσης οργανικών θέσεων.

Δεν υπάρχει κανένα υπηρεσιακό έγγραφο που να πιστοποιεί τον περιορισμό του εκάστοτε μεταταγμένου  στην Α΄ ή  Β΄ περιοχή μετάθεσης της Ανατολικής Αττικής καθώς στο ΦΕΚ των μετατάξεων 3/9/13  δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ Α΄& Β΄ Αν. Αττικής  όπως και στην αίτηση προτίμησης για την ίδια την μετάταξή τους .

Κάθε τοποθέτηση μέχρι τώρα ήταν προσωρινή και κάποιες φορές γινόταν χωρίς αίτημα του εκπαιδευτικού αλλά βάσει των υπηρεσιακών αναγκών.

Η αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Βιολέττα Πατέλη