Έκτακτη ΓΣ του συλλόγου Δευτέρα 18/4 στις 6.30μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου- Τι έγινε στο Υπ. Παιδείας – πως συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας

Print Friendly, PDF & Email

 

ΑΠ 40/ 16-4-2016                                                              Προς: μέλη

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,

Η χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ήταν από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες των τελευταίων χρόνων. Είχε πανελλαδικό χαρακτήρα με μαζική συμμετοχή παντού και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις όσο και μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, από πάρα πολλές περιοχές, στο συλλαλητήριο στο Υπ. Παιδείας. Πάνω από 1000 συνάδελφοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο.

Στο σύλλογο μας ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή των αναπληρωτών – σε πάρα πολλά σχολεία καθολική ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή και μονίμων. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και σε νηπιαγωγεία (θα συγκεντρώσουμε και πιο συγκεκριμένα στοιχεία)

Η οργή ξεχειλίζει καθώς ο υπουργός, πιστός στην απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου και στις απαιτήσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ,

  • επέμεινε στις δύο τροπολογίες : τόσο για το διορισμό των αναπληρωτών (μάλιστα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα καθώς προκλητικά τη μέρα της κινητοποίησης κατέθεσε την τροπολογία στη Βουλή) όσο και για το Νηπιαγωγείο και επέμεινε ότι προτίθεται άμεσα να τις ψηφίσει ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
  • Ταυτόχρονα αρνήθηκε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί για συγκεκριμένο αριθμό τόσο για μόνιμους διορισμούς – τους εξάρτησε για άλλη μια φορά από την αξιολόγηση με τους θεσμούς!!! όσο και για συγκεκριμένο αριθμό αναπληρωτών. Φυσικά δεν απάντησε τίποτα σε ότι αφορά τα κονδύλια για τις προσλήψεις αναπληρωτών που είναι εξαιρετικά μειωμένα στον προϋπολογισμό ενώ στα ΕΣΠΑ είναι κάτω από το 1/3 της φετινής χρονιάς. Δεν κατάφερε να δόσει καμιά εξήγηση γιατί επιμένει στην τροπολογία για τα Νηπιαγωγεία ενώ αποδέχτηκε ότι θα μπορεί με αυτή να μειώνει τη δυναμικότητα του νηπιαγωγείου (μιλώντας έτσι σαφώς για κατάργηση τμημάτων) και τέλος απέφυγε τη συζήτηση για τις αλλαγές που ετοιμάζουν στη λειτουργία των σχολείων και στα εργασιακά των μονίμων.

 

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο που το Υπουργείο έχει αρχίσει να αποκαλύπτει και να προωθεί τα μέτρα λαιμητόμο για την εργασία όλων μας και την δημόσια εκπαίδευση.

Η δουλειά χιλιάδων αναπληρωτών απειλείται άμεσα.

 

Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ κρίσιμη για τις εξελίξεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ περιθώρια αναμονής. Πρέπει ΤΩΡΑ να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε παντού το αγωνιστικό ξέσπασμα των αναπληρωτών, των νηπιαγωγών και να το κάνουμε καθολικό πριν δούμε τα σχολεία να διαλύονται και χιλιάδες συναδέλφους μας να πετάγονται στο δρόμο.

Να οργανώσουμε πολύ συγκεκριμένα και συντονισμένα σε καθημερινή βάση τη δράση μας την επόμενη εβδομάδα με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, και απεργιακή κλιμάκωση για να αποτρέψουμε την ψήφιση των δύο τροπολογιών και όλο το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο. Με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια και να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους. Να αφήσουμε στην άκρη διαχωρισμούς με βάση τα “μόρια” και την προσωπική θέση του καθένα γιατί ή όλοι μαζί θα επιβάλουμε χρηματοδότηση και διορισμούς ή κατακερματισμένοι θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους και τότε κανένας δε θα γλιτώσει.

Προτείνουμε προς τη ΓΣ στηρίζουμε, εμπλουτίζουμε και οργανώνουμε την πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων  για συλλαλητήριο την Τρίτη 19/4 καθώς στη Βουλή συζητιέται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων οι τροπολογίες. Την κάλυψη με διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας από Τρίτη τους συναδέλφους (αναπληρωτές και άλλους) για να οργανώσουν καμπάνια ενημέρωσης γονέων και συναδέλφων καθώς και δυναμική συγκέντρωση Τετάρτη 20/4, στην περιφέρεια εκπαίδευσης καθώς αυτή θα καθορίσει τις συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων, σχολείων και νηπιαγωγείων και θα μετακινεί συναδέλφους ενώ καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προκηρύξουν 24ωρη για νέα κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας.

 

Να πάρουμε όλοι μέρος στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου τη Δευτέρα 6.30μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου.                              ypografes syllogos

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail