Συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 24/11 στο Γέρακα (συγκέντρωση στις 12μ στο Μετρο Παλλήνης και πορεία στην πλατεία Γέρακα)

Print Friendly, PDF & Email

εκτυπώστε την ανακοίνωση σε word εδώ : AΠ 94 Αντιφασιστικό συλλαητήριο Γέρακα

ΑΠ : 94/20-11-2018

Συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 24/11 στο Γέρακα

(συγκέντρωση στις 12μ στο Μετρο Παλλήνης και πορεία στην πλατεία Γέρακα)

Ο σύλλογος συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Παλλήνη Γέρακα ενάντια στην απροκάλυπτη δράση ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων στα σχολεία και τις γειτονιές του Γέρακα, στην εθνικιστική υστερία και την επίθεση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Με αφορμή τα γεγονότα στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα στηρίζει την τοποθέτηση της Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής  και της ΟΛΜΕ για το θέμα και επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε το απόστημα της δράσης ναζιστικής οργάνωσης στα σχολεία και τις γειτονιές του Γέρακα με συστηματική προσπάθεια παρέμβασης στους μαθητές και τη νεολαία της περιοχής. Η νεοναζιστική φασιστική ομάδα ΕΣΑ (με τρικάκια και συνθήματα στα σχολεία ) με πρωτεργάτη το γνωστό Περίανδρο που καταδικάστηκε γιατί το 1998, τότε μέλος της Χρυσής Αυγής, έκανε τη δολοφονική επίθεση στο Δημήτρη Κουσουρή (οριακά σώθηκε από τους γιατρούς) και τους συμφοιτητές του που αγωνίζονταν στα εξεταστικά ενάντια στο Ν 2525 και την κατάργηση της επετηρίδας.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι συστρατεύθηκαν στην εθνικιστική υστερία και την πλήρη διευκόλυνση της δράσης της ναζιστικής οργάνωσης όχι μόνο η ΧΑ (επερώτηση της στη Βουλή) αλλά και εκπρόσωποι του κύματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και διαφόρων τοπικών “παραγόντων” και “παραγοντίσκων”.

Έχουν τεράστια ευθύνη όλοι αυτοί γιατί δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι η φασιστική δράση αποθρασύνεται και με φασιστικές επιθέσεις και την τυφλή βία καθώς την Δευτέρα 19/11 το βράδυ, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας δέχτηκε άνανδρη επίθεση πισώπλατα οικοδόμος μέλος του συνδικάτου.

Ο φασισμός και ναζισμός δεν επιδιώκει μόνο την παραχάραξη της ιστορίας αλλά επιτίθενται, στους αδύναμους, τους πρόσφυγες, τους διαφορετικούς αλλά και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, για ζωή και δικαιώματα για όλους. Με την καπηλεία της πατρίδας και τις εθνικιστικές κορώνες, την ίδια στιγμή που δεν τον πειράζει καθόλου το γενικό ξεπούλημα σε ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες (ιδιωτικοποιήσεις, παραχωρήσεις για στρατιωτικές βάσεις, ξεπούλημα επιχειρήσεων και ακινήτων δημόσιας περιουσίας) προσπαθεί να ρίξει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο και να σπείρει το μίσος για γειτονικούς λαούς αλλά και για όσους διαφωνούν μαζί τους.

Η πολιτική της φτώχειας της ανεργίας, της κοινωνικής αδικίας, του ανταγωνισμού και της ανασφάλειας που συνεχίζουν η σημερινή κυβέρνηση στην ίδια κατεύθυνση με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις τροφοδοτούν την ακροδεξιά και το φασισμό.

Τα σωματεία, οι συλλογικότητες, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής πάλης στα χέρια τους.

Ο σύλλογος συμμετέχει στην οργάνωση του αντιφασιστικού συλλαλητήριο με την από κοινού με την Αντιφασιστική – Αντιεθνικιστική Πρωτοβουλία Αν Αττικής και κάθε σωματείο και συλλογικότητα που το στηρίζει..

Ο φασιμός δε θα περάσει – έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail