Στις 5 Ιουλίου να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας

Print Friendly, PDF & Email

 

Α.Π.169  30/6/15                                                                                       Προς: τα μέλη, ΜΜΕ, ΔΟΕ

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

 

ΟΧΙ σε κάθε ταπείνωση, σε κάθε δανειακή σύμβαση, και μνημόνιο. ΟΧΙ στο ευρώ, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στην αποικία χρέους!…

 

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι και ως Δάσκαλοι, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στα eurogroups και τους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

 

Η πολιτική Ε.Ε – ΔΝΤ και κεφαλαίου επιδιώκει τη συνέχιση των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της υποταγής του λαϊκού παράγοντα. Το “μένουμε Ευρώπη” των κυρίαρχων μεταφράζεται για το λαό μας σε κινεζοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με συντάξεις των 360 ευρώ, με δουλειά μέχρι τα 67, με το 60% της νεολαίας στην ανεργία ή με μισθούς των 450 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα. Σε ιδιωτικοποίηση και λεηλασία της δημόσιας περιουσίας σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Σε αυτόν τον κόσμο μας καλούν να πούμε ένα αυτοκτονικό ΝΑΙ.

 

Ένα ΝΑΙ σήμερα θα “λύσει τα χέρια” στους πολιτικούς εκπροσώπους των Μνημονίων να επιβάλουν βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού πολύ χειρότερα από αυτά που μέχρι τώρα έχουμε δει και χάνεται κάθε προοπτική για την υλοποίηση  των  αιτημάτων από τη μεριά των εργαζομένων.

 

Αν με το λαό αντίθετο επέβαλαν για 5 χρόνια τα βάρβαρα Μνημόνια το ΝΑΙ του λαού θα τους αφήσει  ανεξέλεγκτους να  διεκδικούν την πλήρη γεωπολιτική, οικονομική επικυριαρχία και κοινωνική υποταγή.

 

Απέναντι σε κάθε υποχώρηση της κυβέρνησης, οι δανειστές αποθρασύνονται. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα!

 

Όλοι αυτοί που μας έφεραν εδώ, που λεηλάτησαν τις ζωές μας όλα τα προηγούμενα χρόνια – το πολιτικό προσωπικό των προηγούμενων κυβερνήσεων , των Μνημονίων και οι ξένοι επικυρίαρχοι  μας εκβιάζουν – για το καλό μας – να ψηφίσουμε ΝΑΙ.

 

Μας προσβάλει να βλέπουμε τους κάθε λογής Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ, Αμερικάνους κλπ να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να ψηφίσουμε!!

 

 

Δε θα αφήσουμε το φόβο που θέλουν να μας καλλιεργήσουν να κυριαρχήσει!

 

Ξέρουμε ότι τα συμφέροντά μας δεν μπορεί να ταυτίζονται με τα δικά τους συμφέροντα!

 

Ο πολιτικός χρόνος επιταχύνεται ραγδαία. Έστω και με αυτό τον τρόπο, το δημοψήφισμα μπορεί να αξιοποιηθεί για άμεση δρομολόγηση στις επόμενες ημέρες αποφασιστικών κινήσεων. Για την συντριβή του “διαίρει και βασίλευε”, για τη σύμπηξη εκείνου του στρατοπέδου, εκείνου του λαϊκού μετώπου:

  • που δεν θα απορρίψει οριστικά και αμετάκλητα μόνο την “πρόταση των τριών θεσμών”, αλλά και κάθε πρόταση συνέχισης των μέτρων αποικιοποίησης, εξόντωσης και ταπείνωσης του λαού
  • που θα απορρίψει και την πρόταση της κυβέρνησης των 47 +8 σελίδων που είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν της τρόικα και θα δηλώσει απέναντι σε όλους ότι:

 

    •            ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
  • που θα απορρίψει την τακτική της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ

 

  •  

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία, ΟΧΙ στην εξάρτηση. Ένα ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ στη χειροτέρευση –  «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. ΟΧΙ  στην απόγνωση που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΟΧΙ  στα παλιά και νέα μνημόνια.

 

Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στους άλλους λαούς της Ευρώπης να δώσουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας ενάντια στη δικτατορία των Θεσμών που θέλουν να μας επιβάλλουν. Οι διαδηλώσεις υπέρ του ελληνικού ΟΧΙ σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις είναι μια απόδειξη ότι οι λαοί δε σκύβουν το κεφάλι στη νέα βαρβαρότητα και τη Νέα Τάξη.

 

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δρόμος αξιοπρεπούς διαβίωσης σε συνεννόηση με τους δανειστές την ΕΕ και το ΔΝΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

 

   Και όμως! Υπάρχει άλλος δρόμος για ζωή με αξιοπρέπεια, με προοπτική για τις επόμενες γενεές. Ο άλλος δρόμος που περνάει μέσα από τη ρήξη με την ΕΕ. Ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, είναι ο δρόμος που ανοίγει ο ίδιος ο λαός, που αναβαθμίζει και συντονίζει τον αγώνα, φτιάχνοντας το δικό του Μέτωπο μάχης, τη δική του κοινωνική και πολιτική συμμαχία, για τη ζωή του, για το μέλλον των επόμενων γενεών.

 

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές.  Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

 

 

                                                                                                      To Δ.Σ.

 

Για να μην ξεχνάμε!!!

 

 

 to dnt

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail