ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, 8:30 πμ, ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Print Friendly, PDF & Email

  Α.Π.  199/28-10-19                                                        Προς : τα μέλη

Στις 6 του Νοέμβρη 2019, στο Εφετείο, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τελικό της στάδιο με την απολογία του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη μέρα κρίσιμη και εμβληματική για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα που με τη δράση συνέβαλε αποφασιστικά στο να κλείσουν τα περισσότερα από τα γραφεία της Χ.Α. και την οδήγησε έξω από τη Βουλή αλλά και για τη συνέχιση των αγώνων ώστε να εξαλειφθούν μια για πάντα τα ναζιστικά μορφώματα, να μπει οριστικό τέλος στη φασιστική απειλή, να σταματήσει η ρατσιστική υστερία ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ως εκπαιδευτικό κίνημα βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με φασιστικές παρεμβάσεις από κάθε είδους χρυσαυγίτες σε βάρος συναδέλφων εκπαιδευτικών και δράσεων των σχολείων και τις αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την παιδαγωγική ελευθερία και την διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας όπως έχουμε υποχρέωση ως εκπαιδευτικοί να κάνουμε. Η μάχη αυτή στο σχολείο και την κοινωνία συνεχίζεται.

Με τη δυναμική μας παρουσία την μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στέλνουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε «να πέσουν στα μαλακά» οι νεοναζί που με τις δολοφονικές τους επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων. Απαιτούμε την παραδειγματική τους τιμωρία!

Ο σύλλογος κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από 8πμ-11πμ, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων-ισσών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, 8.30πμ, Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο.

Η πρόεδρος                                                                                         Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                                Γιάννης Ρούπας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail