Νέα μεγάλη κινητοποίηση Παρασκευή 16 Μάρτη 2018 # Απόφαση συνέλευσης αγώνα στο κατηλειμένο υπουργείο # Ψήφισμα για σύλληψη μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης #Φωτογραφίες – Βίντεο

Print Friendly, PDF & Email

Μια ακόμα μαζική και δυναμική πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση (μετά τις συγκεντρώσεις στις 2 και στις 9 Μάρτη) οργανώθηκε από το εκπαιδευτικό κίνημα στο Υπουργείο Παιδείας με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές έδωσαν μαχητικά και μαζικά το παρόν στα συλλαλητήρια για μαζικούς διορισμούς, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των συναδέλφων από το σύλλογο μας «Κ. Σωτηρίου» και σ αυτή την κινητοποίηση ενώ πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία έκλεισαν.

Ο υπουργός παιδείας στη συνάντησή του με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες απάντησε για μια ακόμα φορά ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί για το επόμενο σχολικό έτος!

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του Υπουργείου στα πλαίσια της οποίας πραγματοποίησαν Συνέλευση Αγώνα.
Ο αγώνας συνεχίζεται με Γενικές Συνελεύσεις, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 22/3, κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις στις 29/3 και πανελλαδική κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 30/3, με συγκέντρωση (για την Αθήνα) στα Προπύλαια και πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Η ΔΟΕ αποχώρησε από τη συνάντηση με τον Υπουργό όταν επέμεινε στους μηδενικούς διορισμούς και ανακοίνωσε στη διαδήλωση την ομόφωνη απόφαση της για νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 30 Μάρτη.

Ο Υπουργός «προετοίμασε» από νωρίς το πρωί την υποδοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών παίρνοντας «όλα τα απαραίτητα μέτρα» (απαγόρευσε στους υπάλληλους να προσέλθουν με τα αυτοκίνητά τους στο υπουργείο και τους έδιωξε πριν από την κινητοποίηση στις 12μ, έβαλε σύρτες ασφαλείας στις εσωτερικές πόρτες του υπουργείου, έβαλε στο Υπoυργείο  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις).

Η μαζική συμμετοχή συναδέλφων από όλα τα μέρη της Ελλάδας  ( Κρήτη, Κυκλάδες, Αν. Αιγαίο, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Κέρκυρα, ΠελοπόννησοςΥπουργείο  )  άρχισε από τις 11 το πρωί.

Η  24ωρη κινητοποίηση μέσω στάσεων κατέληξε σε μια μεγαλειώδη πανελλαδική  μαχητική συγκέντρωση διαδήλωση και κατάληψη του καθώς οι φοιτητές άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα και εισέβαλε μαζικά η συγκέντρωση στο Υπουργείο για άλλη μια φορά διαλύοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.  μαχητική στάση των φοιτητικών συλλόγων και η μαζικότητα έκαναν πέρα τις δυνάμεις καταστολής που δεν τόλμησαν να χτυπήσουν.
Ακολούθησε συνέλευση αγώνα μέσα στο υπουργείο και αποφάσεις για κλιμάκωση.

Ο αγώνας συνεχίζεται πιο μαζικά πιο μαχητικά.  Διαβάστε την

Απόφαση_πανελλαδικής_συνέλευσης_αγώνα_16-3

&  το

Ψήφισμα-καταγγελία_συλλήψεις_απόλυση

για τη σύλληψη μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Ακολουθεί ολόκληρη η  απόφαση της πανελλαδικής συνέλευσης αγώνα στο κατειλημμένο από Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 16/3 :

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, από ολόκληρη την Ελλάδα, από την Κρήτη και την Θεσσαλία, από την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου, φοιτητών, μαθητών και γονέων, που μέσα από τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων τους, έδωσαν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρόν στο Υπ. Παιδείας, συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα και πανεκπαιδευτική διεύρυνση τον κύκλο αγώνων που άνοιξε με τις κινητοποιήσεις στις 2 και 9 Μάρτη.
Με μαχητικότητα και τους φοιτητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, στην πρώτη γραμμή, η διαδήλωση κατέλαβε για 2η φορά το σιδερόφρακτο Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποίησε μαζική πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα! Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι όσα μέτρα ασφαλείας και καταστολής (σύρτες, θωρακισμένες πόρτες, ΜΑΤ, «λοκ άουτ» στους εργαζόμενους στο Υπ. Παιδείας που εκδιώχτηκαν πριν από τη διαδήλωση κλπ) δεν μπορούν να σταματήσουν την αποφασιστικότητα του κινήματος.
Στην επιμονή του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημόνιου και την αγωνιώδη προσπάθεια τους να κερδίσουν χρόνο και συμμάχους και να καθησυχάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, δώσαμε αγωνιστικό μήνυμα συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα:
– Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
– Ενάντια στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.

– Για ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
– Για την ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ και του νόμου Γαβρόγλου στα ΑΕΙ.
– Ενάντια στην απαξίωση και διάσπαση των πτυχίων και την απόσπαση των επαγγελματικών/εργασιακών δικαιωμάτων από αυτά – ενάντια στο πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας για ενιαία πτυχία με ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα
Διαπιστώθηκε η ανάγκη να γίνει ο αγώνας πανεκπαιδευτικός και να απευθυνθεί σε όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία καθώς το θέμα της παιδείας και της εργασίας είναι υπόθεση όλων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κατατέθηκαν προτάσεις προς τα σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων για:
19/3 στις 2μ.μ. στο Υπ. Εργασίας για την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων-αναπληρωτών
22/3 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 1.30 μ.μ.
29/3 πανελλαδική μέρα δράσης με κατά τόπους κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα
30/3 πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Συνέλευση αγώνα αμέσως μετά την κινητοποίηση.
Καλούμε όλους και όλες σε αγωνιστική και μαζική συσπείρωση στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, των επιτροπών αγώνα που στο επόμενο διάστημα πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους για την κλιμάκωση του αγώνα με χαρακτηριστικά διάρκειας και απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τη νίκη!

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων
για μόρφωση και μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους!

όλη η κινητοποίηση σε βιντεο:

σύντομο ρεπορτάζ με την είσοδο φοιτητών και αναπληρωτών στο Υπουργείο:

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail