Ο Σύλλογος πάει θέατρο- «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»- Παρασκευή 24/3

Print Friendly, PDF & Email

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

 «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» με Δημήτρη Καταλειφό στο Εμπορικόν

Κοινωνικό

του Άρθουρ Μίλερ
Διαρκεια : 135 ‘
Σκηνοθ.:Γ. Μόσχος
Ερμηνεύουν: Δ. Καταλειφός, Αλ. Σακελλαροπούλου, Γ. Βουρδαμής.

Έργο-ορόσημο της μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας. Πρωταγωνιστής ένας κατασκευαστής πολεμικού υλικού που προκαλεί, άθελά του, το θάνατο 21 πιλότων

Εμπορικόν

On mapΣαρρή 11,Ψυρρή
Τηλ : 2103211750

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ 

Ημερομηνία:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 

 9:00  (ώρα παράστασης)

8:30 (ώρα προσέλευσης)

Για κράτηση θέσεων τηλεφωνήστε έγκαιρα στο

 69444555 12 (Ζωή Πούλου) και 6976372500 (Πατέλη Βιολέττα)

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο του Άρθουρ Μίλλερ για την απληστία, την ενοχή και την τιμωρία ….

Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αμερικάνικης δραματουργίας της μεταπολεμικής περιόδου, μια σύγχρονη τραγωδία που έλκει την καταγωγή της από το αρχαίο ελληνικό δράμα και τον Ίψεν. Το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», γραμμένο το 1947 –η πρώτη του παράσταση στην Ελλάδα δόθηκε την ίδια χρονιά από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Βάσω Μεταξά, Λυκούργο Καλλέργη και Έλλη Λαμπέτη- ανακινεί θέματα όπως η προσωπική ευθύνη, η συλλογική ενοχή, το δημόσιο συμφέρον, το έγκλημα και η τιμωρία μέσα από την ιστορία μιας συνηθισμένης αμερικανικής οικογένειας.

Η ιστορία:

1947. Η μεταπολεμική ανάπτυξη έχει αρχίσει. Η οικογένεια Κέλλερ επαυξάνει τα αγαθά που απέκτησε κατασκευάζοντας εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη. Το εργοστάσιο, που δουλεύουν πατέρας και γιος, κατασκευάζει πια πλυντήρια και χύτρες ταχύτητας, και ευημερεί. Δυο σκιές, ωστόσο, σκοτεινιάζουν την εικόνα: ο άλλος γιος, ο Λάρρυ, που δεν γύρισε ποτέ από τον πόλεμο και το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς κυλίνδρους που έφτιαξε τον καιρό του πολέμου το εργοστάσιο του Κελλερ. Η συντριβή 21 αεροσκαφών οδήγησε σε δίκη και καταδίκη του συνεταίρου του σε πολύχρονη φυλάκιση. 

Η άφιξη της Άννυ, κόρης του συνεταίρου και μνηστής του Λάρρυ (αργότερα και του αδελφού του), ανακινεί παλιές ιστορίες, μυστικά και απωθημένες ενοχές με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για πολλή θαμμένη κι η ορμή της, όταν, επιτέλους, αποκαλυφθεί παρασύρει ενόχους και συμβιβασμένους στην λυτρωτική κάθαρση. 

Ο Άρθουρ Μίλλερ πλέκει αριστοτεχνικά τα νήματα της ζωής των ηρώων του σε ένα συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό έργο, στο οποίο οι θεατές θα αναγνωρίσουν, πιθανόν, τις αρχές των σημερινών δεινών.

Περισσότερα:

Διάφορες κριτικές για το έργο

Ήταν όλοι τους παιδιά μου

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail