Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για την ΕΑΕ και τις προσλήψεις αναπληρωτών που παγώνει τους μόνιμους διορισμούς για όλους. 3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας 8π.μ.-11π.μ.στη διευκολυντική στάση εργασίας της ΔΟΕ (11π.μ.-2μ.μ.) για την Τρίτη 28/3 και την Τετάρτη 29/3. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΠ 109- 27/3/17                                                                  Προς: τα μέλη,  ΔΟΕ

Κοινοποίηση: Φορείς Ειδικής Αγωγής

3ωρη  συμπληρωματική στάση εργασίας 8π.μ.-11π.μ.στη διευκολυντική στάση εργασίας της ΔΟΕ (11π.μ.-2μ.μ.) για την Τρίτη 28/3  και  την Τετάρτη 29/3

Εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.

Εξαιρετικά υπονομευτική η τροπολογία για την ειδική αγωγή που καταλύει κάθε προϋπόθεση για τη διδασκαλία στην ειδική αγωγή, υπονομεύει τη στήριξη και διδασκαλία των παιδιών με ειδικές ανάγκες και θα οδηγήσει σε απολύσεις αναπληρωτών. Η τροπολογία προβλέπει την αλλαγή στην κατάταξη των αναπληρωτών ΕΑΕ οποιαδήποτε στιγμή μέσα από απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών στην ΕΑΕ. Αποδεικνύεται εκ νέου η αποσπασματική προσέγγιση του υπουργείου παιδείας στον τομέα της ειδικής αγωγής που αποτελεί -κατά το ίδιο- τον πιο ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει:

• Την απόσυρση της τροπολογίας για τους πίνακες των αναπληρωτών
  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία
  • Ενιαία κριτήρια υπηρεσιακών μεταβολών σε όλη την εκπαίδευση
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.

Ο σύλλογος στηρίζει τα συλλαλητήρια την Τρίτη 28/3 στη 1μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 29/3 στη 1μ.μ. στη Βουλή.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας επιπλέον στη στάση εργασίας της ΔΟΕ από 8-11 το πρωί και τις δυο μέρες.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail