Με πάνω από 300 κενά θα κάνουν αγιασμό τα σχολεία στην Αν Αττική!!!

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
για τα κενά και τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ 3/9 και 5/9

των : αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης
και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 
Η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ (η δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη) υλοποίησε απαρέγκλιτα την αυθαίρετη – παράνομη εγκύκλιο Λοβέρδου για τις υπεραριθμίες, σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών

 

1.Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 3-9-2014, την επομένη από την έκδοση της εγκυκλίου Λοβέρδου, η διευθύντρια έφερε το θέμα της εφαρμογής της στον τρόπο προσδιορισμού των λειτουργικά υπεράριθμων. Οι αιρετοί καταγγείλαμε τη διαδικασία, επισημάναμε την παρανομία και την αμφισβήτηση των οργανικών θέσεων που αυτή συνεπάγεται και αποχωρήσαμε καθώς οι σύλλογοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για άμεση παράσταση στο ΠΥΣΠΕ ίσως και λόγω της αιφνιδιαστικής άμεσης συνεδρίασης. Αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία παράνομη και παράτυπη. Δυστυχώς η πλειοψηφία με τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ απέδειξε για άλλη μια φορά την πλήρη ταύτιση της με την αντιεκπαιδευτική πολιτική των περικοπών που επιβάλει το Υπ. Παιδείας κατ’ εντολή της κυβέρνησης, της ΕΕ και των Μνημονίων που οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια εκπαίδευση και αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο και ευέλικτο – μετακινούμενο εργαζόμενο τον εκπαιδευτικό.
Η εφαρμογή της εγκυκλίου Λοβέρδου αύξησε τους λειτουργικά υπεράριθμους κατά 10 ενώ εξαφάνισε τα κενά δασκάλων (πάνω από 60 κενά) των ολοημέρων στα ΕΑΕΠ και σε κάποια παλαιού τύπου σχολεία.
Επίσης στη συνεδρίαση, στην αρχή και πριν την αποχώρησή μας, θέσαμε στη διευθύντρια και πάλι το θέμα των αιτήσεων των συναδέλφων για απόσπαση και επιμείναμε ότι δεν μπορεί να τεθούν περιορισμοί στους λόγους για τους οποίους οι συνάδελφοι αιτούνται απόσπαση και πρέπει να μπορούν να αναφέρουν και άλλους λόγους από αυτούς που περιλαμβάνει η αίτηση. Η διευθύντρια τελικά το αποδέχτηκε και είπε ότι μπορούν να γράφουν τους λόγους χειρόγραφα πάνω στην αίτηση εφόσον δεν καλύπτονται από τις αναφερόμενες επιλογές της αίτησης.
2. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 5-9-2014 δηλώσαμε αποχή επιμένοντας στη μη νομιμοποίηση με τη συμμετοχή μας τον προσδιορισμό των συναδέλφων υπεράριθμων αλλά παραμείναμε για να ελέγξουμε τη διαδικασία και την διασφάλιση της αντικειμενικότητας από τη διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ.

Μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών, τις υπεραριθμίες και την εξαφάνιση κενών, τεράστιος παραμένει ο αριθμός των κενών στα σχολεία στην Αν Αττική

Στις 6/9 ανακοίνωσε το Υπ Παιδείας τις περίφημες προσλήψεις αναπληρωτών αποδεικνύοντας ότι οι εξαγγελίες του υπουργού για 14500 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών ήταν παραμύθια και επικοινωνιακά κόλπα για όσους δεν ξέρουν την πραγματικότητα των σχολείων. Προσέλαβε στην Α΄ φάση μόλις 3000 (2500 δασκάλους και Νηπιαγωγούς και μόλις 500 καθηγητές) Ο υπουργός Λοβέρδος από τη μια παίζει με τις αγωνίες των χιλιάδων νέων αδιόριστων συναδέλφων μας που βλέπουν ότι παρά τις τεράστιες ανάγκες στα σχολεία αυτοί παραμένουν αδιόριστοι και από την άλλη εγκαταλείπει τα δημόσια σχολεία στο έλεος, χωρίς τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν.
Πάνω από 300 παραμένουν τα κενά στην Αν. Αττική μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών, τις κατασκευασμένες υπεραριθμίες και την διαγραφή των κενών σε δασκάλους στα ολοήμερα !!!
Συγκεκριμένα αν αφαιρέσουμε από τα κενά που ζητάει η διεύθυνση (χωρίς να βάλουμε τα όσα έκοψαν με την εφαρμογή Λοβέρδου ούτε τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών) όσους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακόμα τοποθετήσει το ΠΥΣΠΕ – τους 37 συναδέλφους που κρίθηκαν υπεράριθμοι, τους επίσης 37 συναδέλφους που ήρθαν με απόσπαση, τους 47αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους 21αναπληρωτές ΕΣΠΑ( μόνο για ολοήμερα και υποστηρικτικές δομές) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 90 κενά δασκάλων!
Επίσης για τους νηπιαγωγούς αφαιρώντας όσους δεν έχει τοποθετήσει το ΠΥΣΠΕ- δηλαδή 8 που ήρθαν με απόσπαση, 7 που κρίθηκαν υπεράριθμοι, 9 αναπληρωτές από τον ΓΚΠ και 46 αναπληρωτές ΕΣΠΑ- ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 20 κενά νηπιαγωγών!!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ : 90 δάσκαλοι, 20 νηπιαγωγοί, 160 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (ΠΕ06 : 22, ΠΕ08: 38, ΠΕ11: 45, ΠΕ16: 35, ΠΕ19-20: 2, ΠΕ32: 18) και δεκάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε ΣΜΕΑ, π.χ. στο ειδικό σχ. Αχαρνών υπάρχει μόνο ο διευθυντής ενώ στο ειδικό Ωρωπού δεν υπάρχει κανείς εκπαιδευτικός.

Είναι άμεση ανάγκη οι σύλλογοι να ενημερώσουν τους συναδέλφους και τους γονείς και όλοι μαζί να αναλάβουμε να οργανώσουμε τον αγώνα για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών χωρίς εκπτώσεις, περικοπές, συγχωνεύσεις και υπεράριθμα τμήματα.

Σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης των λειτουργικά υπεράριθμων

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως η ανακοίνωση της διεύθυνσης είναι προβληματική καθώς δεν ενημερώνει για τις δυνατότητες που ορίζει ο νόμος και μπορούν να επιλέξουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται σ΄ αυτή τη θέση. Στην πρόσκληση της διεύθυνσης αναφέρεται μόνο η δυνατότητα να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολείο από την ίδια ομάδα σχολείων.
Ο υπεράριθμος έχει δικαίωμα να επιλέξει αν θα τοποθετηθεί στην ομάδα σχολείων κατά προτεραιότητα ή θα μπει με τα μόριά του στη διαδικασία τοποθέτησης μαζί με όλους τους συναδέλφους . Για τις ομάδες σχολείων δες:
http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/p-y-s-p-e/278-katanomi-ton-sxoleion-tis-p-e-an-attikis-se-omades-sxoleion-kai-kathorismos-omoron-omadon
Παραθέτουμε από τη σχετική νομοθεσία εδάφιο από το άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως το άρθρο αυτό έχει τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί μεταγενέστερα με το άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997.
«…δ) Επίσης, όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίστηκαν ονομαστικά υπεράριθμοι και δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν στα σχολεία της ίδιας ή όμορης ομάδας, σύμφωνα με το άρθρ. 14 παρ. 5 του Π.Δ. 50/96 «τοποθετούνται σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.»

Με βάση αυτό καλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν στην αίτηση τους το πως θέλουν να τοποθετηθούν και τις προτιμήσεις τους και θεωρούμε αυτονόητο ότι το ΠΥΣΠΕ πρέπει να εφαρμόσει ότι προβλέπεται.
Επισημαίνουμε ακόμα
• Ότι πρέπει άμεσα να εξετάσει το ΠΥΣΠΕ όλες τις ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας των συναδέλφων ειδικοτήτων πριν προχωρήσει στις τοποθετήσεις των συναδέλφων από αποσπάσεις εκτός και εντός.
• Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να προχωρήσουν οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ μαζί με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων με απόσπαση εκτός και να προηγηθούν από τους αναπληρωτές και καλούμε σε ετοιμότητα τους συναδέλφους και τους συλλόγους στο βαθμό που η διοίκηση επιχειρήσει να ψαλιδίσει τις αποσπάσεις εντός.

ΤΕΛΟΣ , καλούμε τόσο τους συλλόγους όσο και τους συναδέλφους να απευθύνονται αμέσως και να μας ενημερώνουν για περιπτώσεις υπεράριθμων τμημάτων ή άλλων προβλημάτων στα σχολεία τους καθώς και για τα κενά ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να θέτουμε το ζήτημα στο ΠΥΣΠΕ.
Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail