Καλωσορίζουμε την Κυριακή 12/11 τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ : Οι αποφάσεις του συλλόγου μας και του συλλόγου διδασκόντων του 144 ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 153/5-11-17

Καλωσορίζουμε την Κυριακή 12/11 τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ και καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους να συμμετέχουν

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου τις Κυριακές για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), σχολείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης», να καλωσορίσουν τους μικρούς μαθητές και να υψώσουν με αποφασιστικότητα τοίχο προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της ΧΑ

Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο.

Ο στόχος τους είναι να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.

Οι φασίστες στην περιοχή με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Διαδίδουν απίστευτα ψέματα, μίλησαν για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας» συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν! Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμο, να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τοίχος απέναντι σε αυτές στις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου.

Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Μετά από αίτηση της Πακιστανικής Κοινότητας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να της διατεθεί ο χώρος του Σχολείου μας τις Κυριακές προκειμένου τα παιδιά τους να διδαχθούν τη Μητρική τους γλώσσα και την Αγγλική. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο Σύλλογο Διδασκόντων την Παρασκευή στις 27 Οκτωβρίου του 2017.

Με αφορμή την απόφαση παραχώρησης, ομάδα γονέων αντέδρασε με έντονο φραστικό τρόπο απέναντι στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολείου τη Δευτέρα στις 30 Οκτωβρίου, δυστυχώς ενώπιον των μικρών μαθητών του σχολείου μας, που προσέρχονταν σ’ αυτόν.

Παράλληλα τόσο από γονείς, όσο και από εξωσχολικούς, τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες, όπως: «θα κολλήσουμε ηπατίτιδα», «θα γίνει τζαμί το σχολείο», «θα μας κλέψουν τα πράγματα», και πολλές άλλες τέτοιου τύπου.

Το αποτέλεσμα είναι να δηλητηριάζεται η ατμόσφαιρα του σχολείου. Να δημιουργείται κλίμα ανησυχίας , φόβου και ανασφάλειας ανάμεσα στους μαθητές. Να παρακωλύεται το εκπαιδευτικό έργο διαταράσσοντας την ηρεμία που απαιτείται και κάνοντας προβληματική τη διδασκαλία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν ως φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιων και είναι παντελώς ψευδή. Ο κίνδυνος για τους μαθητές μας και την κοινωνία δεν προέρχεται από γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ακόμα κι αν αυτοί είναι μελαμψοί, ακόμα κι αν οι μάνες φοράνε μαντίλα. Μόνος κίνδυνος είναι η διάδοση και υιοθέτηση τέτοιων απεχθών ρατσιστικών αντιλήψεων που χωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους.

Καλούμε όλους τους συντελεστές της σχολικής κοινότητας: εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό, γονείς, μαθητές, να απομονώσουν όποιους διαδίδουν και κυκλοφορούν τέτοιες φήμες είτε έχουν σχέση με τη σχολική κοινότητα είτε βρίσκονται εκτός αυτής. Αυτό επιτάσσει η αλήθεια και το συμφέρον όλης της σχολικής κοινότητας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών διαβεβαιώνουμε ότι δεν παρακωλύεται το διδακτικό μας έργο με την παραχώρηση του χώρου στην Πακιστανική Κοινότητα, όπως δεν παρακωλύεται με τη διενέργεια άλλων δραστηριοτήτων που διεξάγονται νόμιμα, χρόνια τώρα σε ώρες μετά τη λήξη του σχολικού μας ωραρίου.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών διακηρύσσουμε ότι ο ρόλος και η θέση μας ως εργαζόμενοι αυτού του τόπου και ως δάσκαλοι είναι να διδάξουμε τους μαθητές μας την αγάπη, την ανοχή και την αποδοχή του διαφορετικού. Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά στην κοινωνία, να είναι τα σχολεία για τα παιδιά όλου του κόσμου χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες.

Οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail