ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Print Friendly, PDF & Email

 

ΝΕΟ!!   Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν.1566/1985 και συγκεκριμένα με την παράγραφο 7 (όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 του ν.2517/1997), προβλέπεται το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν σε δημοτικά σχολεία ως εξής:……………………………..

Τα εργασιακά δικαιώματα όπως αυτά επικαιροποιήθηκαν το Σεπτέμβρη του 2014 από τη ΔΟΕ.

Εργασιακά_δικαιώματα_εκπαιδευτικών_2014

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί τις αποφάσεις του για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και σας καλεί να ενημερώσετε γι’ αυτό τους συναδέλφους των σχολείων σας.

 

Για τις άδειες εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επισημαίνουμε ότι, όλες οι άδειες για τις οποίες δεν απαιτείται γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου χορηγούνται από την Υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ο εκπαιδευτικός, είτε οργανικά είτε με απόσπαση………………….

 

Παραθέτουμε χρήσιμες απαντήσεις για την επίσχεση εργασίας

Xρήσιμες απαντήσεις για την επίσχεση εργασίας

1. Τι είναι η επίσχεση εργασίας;
Στην περίπτωση κατά την οποία ο εργοδότης δεν καταβάλλει στον εργαζόμενο τον μισθό, κατά τον χρόνο κατά τον οποίο έχει συμφωνηθεί στην μεταξύ τους σύμβαση εργασίας η καταβολή του ή σε περίπτωση έλλειψης ιδιαίτερης συμφωνίας κατά το τέλος κάθε μήνα……..

 

Οδηγός εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Μάθε για το ωράριο, την αποχώρηση, τις υπερωρίες, και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα δικαιώματά σου. Υπεράσπισέ τα!

Διαβάστε αναλυτικά :
1. Τι προβλέπει η νομοθεσία για το ωράριο
2. Καμία απασχόληση μαθητών στα κενά
3. Αποχώρηση από τη σχολική μονάδα
4. Γενικά εργασιακά δικαιώματα
5. Για το «παρουσιολόγιο»
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 2014