Εβδομάδα δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί με βάση της ανάγκες του δημόσιου σχολείου και των μαθητών του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 107/26-3-17                                                                                   Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

 

Μετά την πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε το  ΥΠ.Π.Ε.Θ. για  τη διαδικασία της πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για τα σχολικά έτη 2017–2018 και 2018-2019 (*) αποκαλύφθηκε σε όλο το μεγαλείο το ψέμα για τον προγραμματισμό των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση.

Ακριβώς γι  αυτό γίνεται πλέον κατανοητό στον καθένα ότι όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην αδιοριστία χωρίς το σκληρό πανεκπαιδευτικό αγώνα αλλά και η κατοχύρωση των αναπληρωτών και της δουλειάς τους θα ΄ναι αποτέλεσμα σκληρού αγώνα.

 

Καθόλου τυχαία η συζήτηση για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών έχει αντικατασταθεί από την συζήτηση για την εξεύρεση του κατάλληλου τρόπου διορισμού. Εκτιμούμε με βάση και τις εξελίξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι πίσω από τη συζήτηση για την αναζήτηση ενός αντικειμενικού τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών, κρύβεται η πρόθεση αφανισμού της προϋπηρεσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών που εδώ και μια δεκαετία δουλεύουν στο σχολείο και η πιθανή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και του πίνακα προσλήψεων.
Θεωρούμε ως σύλλογος ότι η συζήτηση για την ελαστική απασχόληση δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές συναδέλφους . Η συνέχιση της αδιοριστίας και η διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των μόνιμων εκπαιδευτικών και στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, των κουπονιών και της “αυτονομίας”.
Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε την προβολή των δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Ο σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων ενάντια στην ελαστική απασχόληση, την αδιοριστία και τη μόνιμη εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή.

 

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα σε σύσκεψη το Σάββατο 1/4 για την οργάνωση κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας στις   5/4 για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους!

 

Ακολουθούν αναλυτικά τα αιτήματα :

Καμπάνια Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων εκπ/κών για τα εργασιακά δικαιώματα και την ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

 

 

 

(*)  Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η συγκεκριμένη τροπολογία καθίσταται αναγκαία λόγω «..περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους..», «..ότι οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων.»!!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail