Ανάλγητη κυβερνητική πολιτική! Το ΥΠΕΘ απέλυσε αναπληρωτές με αναπηρία Δεν θα το επιτρέψουμε! Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις ΤΩΡΑ! Ίσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές/τριες! Δικαίωμα στις αναρρωτικές ισότιμα και χωρίς παρακράτηση μισθού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 157/7-11-17

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων και ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) απολύθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Το ίδιο συνέβη και με αναπληρώτρια εκπαιδευτικό που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα).

Και στις δύο περιπτώσεις το Υπουργείο επικαλείται ως «αίτια απόλυσης», ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη τους.

Σημειώνουμε ότι και οι δύο συναδέλφισσες είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και είχαν αιτηθεί εγκαίρως στις υπηρεσίες την επανέκδοσή τους. Μάλιστα, για τη εκπαιδευτικό από τη Βοιωτία το πιστοποιητικό εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά την απόλυσή της!

Οι εκπαιδευτικοί απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΘ και εξήγησαν όλη την κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια και καταθέτοντας τα αντίστοιχα υπηρεσιακά έγγραφα.

Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας με ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση τους! Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη και βάρβαρη!

Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει βασικά κοινωνικά επιδόματα, το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.

Απαιτούμε να ακυρωθούν οι απολύσεις ΤΩΡΑ, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που τους περικόπηκαν!

Καλούμε στις κινητοποίηση σε Πειραιά και Βοιωτία για τις επαναπροσλήψεις!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail