Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής: Ακυρώσαμε τη κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ/Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει / ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των:                                                                                                4-9-2016

αιρετού   Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com  και

αναπληρώτριας αιρετού Βιολέττας Πατέλη 6976372500, v-pateli@windowslive.com

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ

         του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ    του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-  – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

τη  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

 

Ακυρώσαμε τη κοινή συνεδρίαση  ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ

Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει – Κανένα πλεόνασμα στη Δ/νση – Κάλυψη όλων των αναγκών δασκάλων νηπιαγωγών και ειδικοτήτων

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΣΗΣ

 

Συνεχίζοντας τις καθημερινές κινητοποιήσεις για να σταματήσουμε την αυθαιρεσία του Υπουργείου και της Δ/νσης  την Τετάρτη 31/9, στις 9π.μ. πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων για να ακυρωθεί  η  πραξικοπηματική  και παράνομη αναγγελία των λειτουργικών υπεραριθμιών, σαν δήθεν απόφαση του ΠΥΣΠΕ , χωρίς ποτέ να έχει συζητηθεί το θέμα στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (Τρίτη 30/9/16), και χωρίς να έχει γίνει ψηφοφορία.

Οι δύο αιρετοί καταθέσαμε κοινό αίτημα ακύρωσης της “απόφασης”. Σύλλογοι και οι αιρετοί δεν επιτρέψαμε να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ   απαιτώντας να ακυρωθεί η υφαρπαχθείσα απόφαση για τη διαπίστωση των υπεραριθμιών.

Ζητήσαμε:

  • να επανατοποθετηθούν όλες οι ειδικότητες ώστε ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ με βασικό πρωινό ωράριο όλοι οι συνάδελφοι – και οι 20 ΠΕ06 για τους/τις οποίους/ες η Δ/ντρια αρνούνταν να δεσμευτεί ότι θα καλύψουν ολόκληρο το ωράριο τους στη Δ/νση και δε θα δοθούν προς μετακίνηση στην περιφέρεια.
  • να διατεθεί το ωράριο με τρόπο που και να περιορίζονται οι πολλαπλές μετακινήσεις και να εξυπηρετηθούν εκπαιδευτικά τα σχολεία όπως παρουσιάσαμε αναλυτικά την πρόταση που καταθέσαμε στο ΠΥΣΠΕ (στο προηγούμενο ενημερωτικό).
  • να αποκατασταθούν αδικίες στις τοποθετήσεις από λάθη αλλά και κενά που όπως είχαμε προβλέψει θα προέκυπταν από την 1η Σεπτέμβρη με την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας των συλλόγων είχαμε  :

Την παραίτηση του ενός διορισμένου μέλους του ΠΥΣΠΕ και αντιπροέδρου του Συμβουλίου Κανελλοπούλου Χριστίνας η οποία με δημόσια δήλωσή της ανέφερε ότι «Λόγω των συμβάντων που έχουν διαδραματιστεί στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής αλλά και εύλογων , πλην αναπάντητων αποριών που έχουν προκύψει εκ μέρους μου σε νόμιμες κατά τ΄ άλλα αποφάσεις προηγούμενων συνεδριάσεων του οργάνου οι οποίες , όμως, είναι ενάντια στην υπηρεσιακή, κοινωνική και κυρίως προσωπική συνείδησή μου». Χαιρετίζουμε την πράξη αυτή η οποία ακολουθεί την έκκληση της ΔΟΕ και των συλλόγων στα διορισμένα μέλη  για παραίτηση και  μη συναίνεση τους, στις  παράνομες μεθοδεύσεις του Υπ. Παιδείας και στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα  που επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ.  Ωστόσο ερωτηματικά μας προκαλεί το γεγονός ότι ενώ προχωράει στη γενναία αυτή πράξη με τη δήλωσή της παρέχει κάλυψη στις παράνομες πράξεις της Δ/νσης μιλώντας για “νόμιμες αποφάσεις…” όταν ξέρει πολύ καλά τις αυθαιρεσίες που αποτέλεσαν και ουσιαστικούς λόγους για την απόφαση της παραίτησης της.

Η Δ/ντρια αντί να αποδεχτεί τα αιτήματα των συλλόγων, όπως αυτά κατατέθηκαν την Τετάρτη 31/9, προχώρησε σε νέο πραξικόπημα!!! Κάλεσε μόνο τα διορισμένα μέλη  (Λεμπέση Κυριάκο και Παπαγεωργίου Κώστα (αναπληρωτή της Κανελλοπούλου Χριστίνας) σε   μυστική συνεδρίαση το απόγευμα, χωρίς  να ενημερώσει τους αιρετούς!!! Πρόκειται για πρωτοφανές και παράνομο από κάθε άποψη βήμα αλαζονείας και αυταρχισμού!

Σοβαρό ολίσθημα, που τους καθιστά υπόλογους στον κλάδο, αποτελεί η συναίνεση και των δύο διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ να αποδεχτούν να συνεδριάσουν εν κρύπτω χωρίς έστω την τυπική ενημέρωση των αιρετών και να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των υπόλοιπων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, νομιμοποιώντας την αυθαιρεσία – παρανομία.

Την Πέμπτη  1/9 και 2:00μ.μ οι σύλλογοι προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση απέναντι και στο νέο πραξικόπημα της Δ/ντριας στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα τον Ονομαστικό ορισμό των λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κων κλ. ΠΕ 70, ΠΕ 60.

Οι συγκεντρωμένοι:  μέλη διοικητικών συμβουλίων και αιρετών αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα από τους ΠΕ 06 που βρίσκονται στον “αέρα” συναντηθήκαμε ξανά με τη Δ/ντρια.

Η Δ/ντρια μας ενημέρωσε ότι με ανακοίνωσή της έχει ήδη αναβάλει τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ  λόγω της  μη έγκαιρης συλλογής και επεξεργασίας των απαραίτητων στοιχείων.  Με τη δήλωση αυτή επιβεβαιώθηκαν περίτρανα οι ενστάσεις μας τόσο για το λάθος χρόνο συζήτησης των υπεραριθμιών όσο και για τον τρόπο υπολογισμού τους.

Οι συγκεντρωμένοι επαναλάβαμε την απαίτηση να γίνει επανατοποθέτηση των ΠΕ06 ώστε να ΜΗΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΝΑΣ και όλων των ειδικοτήτων με βάση νέο υπολογισμό των κενών  ειδικοτήτων ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις σε πολλά σχολεία, παίρνοντας υπ όψη την πρότασή μας για πρόβλεψη επιπλέον ωρών για τις μετακινήσεις και υποστηρικτικό έργο σε κάθε σχολική μονάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά ότι για μας και ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα η μετακίνηση-διάθεση συναδέλφων σε άλλα ΠΥΣΠΕ είναι αιτία πολέμου και απαιτήσαμε δέσμευση της σ΄ αυτό.

Η Δ/ντρια δήλωσε ότι:

  • οι συνεδριάσεις θα μπουν σε νέα σειρά από την ερχόμενη εβδομάδα και δεσμεύτηκε ότι ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.
  • θα προσπαθήσει να διαθέσει κάποιους από τους πλεονάζοντες σε διοικητικό έργο, θα επιδιώξει να μετακινηθούν στην περιφέρεια όσοι επιθυμούν οικειοθελώς και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στη διάθεση της διεύθυνσης, για κάποιο διάστημα, για κενά που θα προκύψουν. Όμως κατέληξε ότι υποχρεούται να κοινοποιήσει τα πλεονάσματα στον περιφερειακό και δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι δε θα διατεθούν τελικά στην περιφέρεια!!! Στη συνέχεια δήλωσε ότι λόγω λαθών στα κενά θα γίνει επανατοποθέτηση όλων των ΠΕ06 και ΠΕ11.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η άμεση παρέμβαση των ίδιων των “πλεοναζουσών”  ΠΕ06 οι οποίες εξέφρασαν την αγωνία τους, την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ελλείψει οργανικών όλα τα προηγούμενα χρόνια και την εναντίωσή τους στη οποιαδήποτε μετακίνηση απαιτώντας την άμεση τοποθέτησή τους σε σχ. μονάδες της ευθύνης της δ/νσης.

Επίσης συμφωνήθηκε να παρουσιάζονται οι πλεονάζοντες συνάδελφοι σε σχ. μονάδα της επιλογής τους, που θα δηλώσουν, ώστε να αποφευχθεί η καθημερινή μετακίνησή τους στη δ/νση.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε στη νέα συγκέντρωση που καλούσαν οι σύλλογοι την Παρασκευή 2/9 στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Αν Αττικής του οποίου ο τόπος άλλαξε λίγες ώρες πριν για το 6ο ΔΣ Γέρακα.

Η μαζική παρουσία συναδέλφων από τους συλλόγους όσο και από την Ε΄ΕΛΜΕ ακύρωσε και πάλι την προγραμματισμένη συνεδρίαση. Καταγγέλθηκαν για άλλη μια φορά ο τρόπος προσδιορισμού των κενών και οι εσπευσμένες διαδικασίες ερήμην των σχολείων και της εξυπηρέτησης όλων των αναγκών τους. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι από τη ΔΕ επισήμαναν ότι είναι πλασματική η εικόνα της Δ/νσης ΔΕ καθώς δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα τα τμήματα και η λειτουργία των σχολείων και δεν μπορεί να θεωρηθούν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί και να διατεθούν στην ΠΕ και μετά να προκύψουν κενά στην ΔΕ.!!!

Στη συζήτηση που έγινε με τους συγκεντρωμένους και τους δύο Δ/ντές εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ έξω από το σχολείο καθώς ανακοίνωναν την ακύρωση της κοινής συνεδρίασης προέκυψαν τα εξής :

Ο  διευθυντής εκπαίδευσης της Δ.Ε Κος  Καπέλας δήλωσε ότι το ΠΥΣΔΕ – κατά πλειοψηφία και μόνο με τα διορισμένα μέλη καθώς οι αιρετοί είχαν αποχωρίσει  καταγγέλλοντας τη διαδικασία- με τα στοιχεία από τις διοικητικές υπηρεσίες – υπολογίζουν ότι θα προκύψουν τα παρακάτω πλεονάσματα στη Δ/νση ΔΕ Αν. Αττικής :

ΠΕ 05 = 12,   ΠΕ06 =2,  ΠΕ 07 =5,  ΠΕ08 =5,  ΠΕ 11=27,  ΠΕ 19-20 =16

Η δ/ντρια εκπαίδευσης ΠΕ κα Ξυθάλη δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πλεόνασμα σε καμία ειδικότητα να διαθέσει και δεσμεύτηκε για πρώτη φορά ότι και οι 20 συνάδελφοι ΠΕ06 θα καλυφθούν στην Δ/νση!!!

Επίσης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα το πρωί το ΠΥΣΠΕ θα  επανατοποθετήσει όλους τους συναδέλφους ΠΕ06 και ΠΕ11 ώστε να διορθώσει λάθη (και αδικίες) και θα ακολουθήσουν οι υπεραριθμίες και οι οριστικές τοποθετήσεις των δασκάλων και νηπιαγωγών από απόσπαση (εκτός και εντός).

Θα προσδιορίσει όλα τα κενά – συνυπολογίζοντας και τα κενά των συναδέλφων που θα πλεονάσουν από τη ΔΕ Ανατ. Αττικής, προκειμένου να τα υποβάλει στο Υπουργείο μέχρι της 5/9 ώστε να γίνει πρόσληψη  αναπληρωτών σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου στις 6/9/16.

Επίσης οι δύο δ/ντές δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αν υπάρχουν εθελοντικές δηλώσεις από πλεονάζοντες Π.Ε. 19-20  στη Β΄ Αν. Αττικής από τη ΔΕ ώστε να καλύψουν τα 8 κενά στα οποία τοποθετήθηκαν συνάδελφοι   Π.Ε. 19-20 που μένουν και επί χρόνια δουλεύουν στην Α΄ Αν. Αττικής

Τέλος απαιτήσαμε από τη Δ/ντρια :

  • να ζητήσει αναπληρωτές για όλες τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και για όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες ώστε να προκύψουν ώρες που θα καλύψουν λειτουργίες αντισταθμιστικής εκπαίδευσης των σχολείων.
  • να κάνει αποδεκτές όλες τις εκπρόθεσμες δηλώσεις για αποσπάσεις γιατί ο χρόνος και τρόπος που ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες των αιτήσεων ήταν τέτοιος που πολλοί συνάδελφοι δεν τις αντιλήφθηκαν.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

από τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς αποδεικνύεται ότι  η μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της εργασίας των εκπαιδευτικών θα είναι σκληρή. Αποδεικνύεται ότι με μαζική αγωνιστική δράση και με την παρουσία συναδέλφων μπορούμε να βάλουμε φρένο και να εμποδίσουμε την αυθαιρεσία του Υπουργείου και της διοίκησης. Μπορούμε να επιβάλουμε επιμέρους νίκες (όπως η πολύ σημαντική δέσμευση ότι δε θα υπάρξει κανένας πλεονάζοντας εκπαιδευτικός από καμία ειδικότητα στην Αν Αττική.) Φυσικά δεν εφησυχάζουμε και θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις.

Ωστόσο ξέρουμε ότι οι μεγάλες μάχες βρίσκονται μπροστά μας και πρέπει να έχουμε στόχο να ακυρώσουν στην πράξη αλλά και συνολικά την Υπ. Απόφαση για το “νέο ενιαίο ολοήμερο”, το νέο τύπο ολοήμερου Νηπιαγωγείου, τις ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης σε συμφωνία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ για την επιχειρηματική Παιδεία, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τις περικοπές εκπαιδευτικών δομών  και εκπαιδευτικών με πρώτες τις  απολύσεις αναπληρωτών.

Γι αυτό καλούμε:

Να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά :

  • Στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε ο κλάδος με πρώτη την απεργία στις 15/9 καθώς και στις Γενικές συνελεύσεις για τη συνέχεια των αγώνων,
  • σε επόμενα αγωνιστικά καλέσματα στη Δ/νση στο βαθμό που θα συνεχιστούν οι αυθαιρεσίες της διοίκησης στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
  • στη μάχη για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων και τον προσδιορισμό των αναγκών των σχολείων:

οι σύλλογοι διδασκόντων με την τοποθέτηση του κάθε συναδέλφου να   ζητήσουν :

  • 1 εκπαιδευτικός ΠΕ70-δάσκαλος/α για κάθε τμήμα.
  • Επιπλέον εκπ/κοί ΠΕ70-δάσκαλοι/ες για το ολοήμερο, ανάλογα με τα τμήματα που δημιουργούνται με όλους τους μαθητές/ριες που έκαναν αίτηση .
  • Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τη διδασκαλία κάθε διδακτικού αντικειμένου από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό ειδικότητας.
  • Ενισχυτική διδασκαλία για κάθε μαθητή που τη χρειάζεται, η οποία και θα παρέχεται από τους/τις εκπ/κούς ΠΕ70 στις υπολειπόμενες ώρες από το πρόγραμμα της τάξης, μέχρι τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου – Να διαμορφώσουν πρόγραμμα ενισχυτικής και να το υποβάλλουν .
  • Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για όλα τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη.
  • Δημιουργία Τάξεων Υποδοχής με τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου όπου υπάρχουν προσφυγόπουλα
  • Λειτουργία της πρωινής ζώνης, όπου αυτή είναι αναγκαία

Επίσης να απαιτήσουν με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων την κατάτμηση των τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές όπως και των τμημάτων μέχρι 25 με διαγνώσεις. – Να ενημερώνουν γι αυτό και εμάς προκειμένου να το θέτουμε στο ΠΥΣΠΕ.

Όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε το “κουκούλωμα” – εξαφάνιση των κενών καθώς και τη λειτουργία των σχολείων με πολλές διαφορετικές ταχύτητες , αλλού με κάποιες ειδικότητες, αλλού μόνο με δασκάλους, αλλού με ολοήμερο μόνο με ειδικότητες και ολοήμερο χωρίς έναν υπεύθυνο. Δε θα επιτρέψουμε το να τα κάνουν όλοι όλα με μόνο κριτήριο για το Υπουργείο πως θα καλύψει τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς. Αυτή η αντιεκπαιδευτική πραγματικότητα είναι η “κανονικότητα “ που επαγγέλλεται το Υπουργείο .  Αυτή προσπαθεί να καλύψει με πέπλα επικοινωνιακών εξαγγελιών την ώρα που με αυθαιρεσίες, παρανομίες και κάθε είδους μεθοδεύσεις κατασκευάζει  τεχνητά πλεονάσματα και υποβαθμίζει το εκπαιδευτικό έργο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail